Economia

El PP va dur anit a ple un pressupost de 21 milions que té informes negatius

El tema estrela del ple ordinari que se celebrà anit va ser sens dubte el pressupost municipal de 2004 que ascendix a 21.037.088, 59 euros, uns 2, 5 milions més que la previsió inicial de despeses i ingressos de l’exercici actual que va ser de 18.578.444 euros. Ciutadans de Benissa, que havia anunciat per endavant el seu rebuig al nou pressupost que compta amb un informe desfavorable d’intervenció, proposà que el punt es quedara sobre la mesa per a estudiar millor els comptes. Els independents critiquen que no han pogut consultar l’expedient complet a pesar de les nombroses instàncies presentades per este grup per a analitzar el document.

Els independents han denunciat que el Partit Popular esta disposat a fer cas omís de l’informe desfavorable de la interventora que, per tercer any consecutiu, alerta que la previsió d’ingressos i gastos no garantix el compliment del principi d’equilibri pressupostari.

En este sentit, el portaveu del CIBE, Isidor Mollà, va destacar que el PP calcula els ingressos per impostos directes en uns 10.5 milions d’euros enfront dels 7,5 milions pressupostats enguany en el mateix concepte i dels que fins al dia 21 de novembre tan sols s’havia ingressat 3,5 milions d’euros. Mollà va subratllar com significatiu el fet que el pressupost d’ingressos sobrepassa en 353.697 euros el de gastos per a cobrir el dèficit que va tirar la liquidació del passat pressupost.

No obstant, l’argument principal del CIBE a l’hora de demanar la retirada tant del pressupost com l’aprovació definitiva del consell d’urbanisme de l’orde del dia serà l’incompliment del dret dels regidors de l’oposició a accedir als expedients d’estos dos assumptes a partir de la convocatòria de la corresponent comissió informativa.

En este sentit, el grup, que denúncia les verdaderes dificultats que hem tingut per a exercir la nostra tasca de control a la labor de l’actual govern, no descarta iniciar noves accions legals contra el govern del PP. El CIBE ja va recórrer en el seu dia el projecte de pressupostos de 2001 davant del TSJ de la Comunitat Valenciana.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?