General

Obrin expedient al portaveu del PSPV per incompatibilitat

El batle, Juan Bautista Roselló, va anunciar ahir que l’Ajuntament obrirà un expedient al portaveu del PSPV, Vicente Cabrera, per la seua suposada incompatibilitat en ser el representant legal de l’empresa que ha presentat el programa urbanístic de Coma-Pou.

El socialista, a més de ser portaveu del PSPV al Consistori, és el representant del seu partit dins de la Comissió informativa d’urbanisme, i això fa que “no siga ètic que represente una empresa que presenta un projecte d’aquestes característiques”, va dir Roselló.

El batle va insistir en el fet que la incompatibilitat ve assenyalada en l’article 178 de la Llei Orgànica de Règim Electoral General, que “impedeix que un regidor puga representar empreses que tinguen o pretenguen tindre una relació mercantil amb el Consistori”.

Responsabilitats

L’obertura de l’expedient serà comunicada a la Junta Electoral Central, va afirmar el batle, qui va animar al PSPV a “depurar responsabilitats per aquest assumpte”, ja que no és el mateix representar una empresa que “haver d’abstenir-se en una votació perquè el tema afecta un familiar teu”.

Roselló va indicar, no obstant això, que Cabrera “mai ha reconegut ser el representant jurídic d’aquesta empresa”.

Preguntat per aquest assumpte, el portaveu socialista va assegurar que l’article 178.2 de la Llei de Règim Electoral només estableix la incompatibilitat en el cas que l’empresa en qüestió “actue legalment contra l’Ajuntament”.

D’aquesta forma, va insistir Cabrera, “el que no podria fer és presentar un recurs legal d’una empresa contra la decisió d’un ple”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?