General

El PSPV de Benissa presenta una alternativa tècnica per a desenvolupar el sector de La Llobella

El sector de La Llobella 1 s’ha convertit en la joia per a impulsar la zona costanera amb la creació d’una àrea comercial, hotelera, residencial i de serveis públics. Es tracta d’una de les poques zones verges que queden a la vora mateixa del litoral amb una superfície de 345.540 metres quadrats. Sis empreses privades han presentat els seus corresponents projectes de desenvolupament que estan en vies d’estudi. El PSPV considera que l’equip de govern no ha fet els deures perquè no ha marcat les directrius bàsiques per a planificar aquest sector. El secretari general del PSPV, Vicente Cabrera, ha assenyalat que “no existeix una política urbanística correcta a l’hora de planificar zones estratègiques com són la Ronda Nord, l’ampliació del polígon industrial i La Llobella. El disseny ha d’estar en mans de l’Ajuntament i no en les dels grans promotors”.

Perquè això no ocórrega en el cas de La Llobella, els socialistes han preparat una alternativa pròpia que, segons la seua versió, és perfectament compatible amb dues dels projectes ja presentats, el de la Inmobiliaria Espacio i el de la mercantil JPC. L’objectiu és assolir una major preservació del sector des d’un punt de vista mediambiental, crear una àrea comercial i de serveis i augmentar l’oferta hotelera del municipi. “No volem que es pare el procés d’adjudicació. Simplement plantegem obrir un debat abans de decidir-ho en el qual introduïm una sèrie de millores que considerem importants”, apunta Cabrera. El PSPV aposta per “simplificar” els usos potencials de la zona de manera que no interferisquen uns amb els altres.

El batle, Juan Bautista Roselló, ha donat la seua versió pel que fa a la proposta formulada pel PSPV per al sector de La Llobella. Per a començar, el batle considera que és “inaudit que un partit polític pretenga planificar tot un pla parcial. L’urbanisme és un tema molt més seriós. Això és un fet històric i que va en contra de la llei urbanística de la Comunitat Valenciana i de la LRAU”. A més, la proposta està fora de termini i plena d’errors tècnics. “El portaveu del PSPV es dedica a preparar plans parcials per a empreses i ara ha confós el públic amb el privat”, assegura Roselló.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?