General

Nova edició del Mercat dels Porxos

2n Aniversari del Mercat dels Porxes de Benissa
2n Aniversari del Mercat dels Porxes

Ja està quasi ben avançada la tardor i això es nota en coses tan entranyables per al nostre poble com ho és el Mercat dels Porxos. És ja una institució clàssica que es sol celebrar cada segon dissabte de mes. La celebrada el passat dissabte 12 era espectacular. Més parades que de costum i una afluència de gent més que notable. Eren moltes les circumstàncies que confluïen a eixa animació. Algunes associacions locals, com era la Societat Lírico Musical de Benissa estava en ple inici de les celebracions de la festivitat de la seva patrona, Sant Cecilia. Havien muntat un taller de música on participaven molts xiquets. A vora la una de migdia també aplegava desfilant la Colla de Xirimiters “Pere Bigot” també en celebració de la seva festa. Musica, ni tampoc ball, ens van faltar. I això venia de mà del grup de pols, pua i veu “Associació Soca en arrels” d’Altea, convidats a l’acte i que acompanyaren els balls de la colla benissera de l’Esbart Dansaire de Benissa. El més gratificant de totes aquestes col·laboracions de les esmentades associacions era la presència de molts xiquets que ja comencen a ensinistrar-se en els elements de la música i el ball. Un agraïment a aquestes associacions per la seva patriòtica i generosa contribució a la recuperació de les nostres tradicions.

Aparegueren per les parades els nous productes de la temporada. Malgrat la gran secada que estem patint molts productes estaven recent fabricats. Melmelades, formatges i les primeres penques de la collita. Ens van dir que prompte apareixerien els vins joves tradicionals. Els esperem.

Una qüestió a significar d’aquesta edició fou la filmació d’escenes del documental que patrocinen Joan Josep Cardona i Maria Rosa Ibáñez. Fou gràcies a les gestions fetes per Benjamin Ortolà i Núria Franch, animadors del Mercat que facilitaren al tècnic de la filmació la gravació de l’ambient del mercat. El documental tracta de la commemoració del 30 aniversari de l’aparició del tradicional “Calendari dels Brillants”, tan íntimament unit al costumari agrari i ecològic. Aquesta pel·lícula està en fase de muntatge i s’espera fer-se una projecció pública i gratuïta per a Benissa en data pròxima i que ja s’anunciarà prèviament. Han col·laborat en la seva realització un col·lectiu de vora quaranta persones que de forma desinteressada donen vida a les diverses escenes del documental. A totes elles infinites gracies pel seu patriotisme i per fer amable i fàcil la vida a la gent.

  • Aquest article ha estat remés per Joan Josep Cardona, cronista oficial de la vila de Benissa.

Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?