General

Nova edició del Mercat dels porxes

El mercat dels porxes de Benissa
El mercat dels porxes de Benissa

El passat dissabte, 13 de febrer, es feu una nova convocatòria del “Mercat dels porxes”. Malgrat el mal ambient atmosfèric, amb vents ratxats de mestral i nuvolós no es va notar en l’animació. Tant de públic com d’expositors. Entre les novetats aportades cal destacar la presencia d’un ramader de la Vall del Pop que oferia llet fresca de vaca i uns formatges casolans molt gustosos. Entre els productes locals aparegueren les famoses penques “del nuquet” de l’amic Benjamin que han pogut resistir admirablement l’actual secada. Novetat del seu lloc eren les ja acreditades melmelades i uns gerros amb coents en salmorra que podien acompanyar molt be uns embotits situats prop de la seva parada. En eixe lloc de venda el gènere era imponent. Llargues tires de llonganissa seca i unes “bufes” d’un temptador color. No van faltar a la cita els vins de Pinos que elabora la família “Navaixes”. Va ser també molt comentat una beguda que presentava la parada de Lourdes Elía. El seu nom és “Rejuvelac”. Elaborada sobre grans grillats de blat i centè. Segons el prospecte, com l’amable explicació que ens va donar, és una beguda que té propietats d’incrementar el nivell d’enzims estomacals i així prevenir la presència de problemes, en especial el colon irritable. Per altra banda Lourdes efectua tallers sobre com confeccionar aliments sans i senzills.

En la part musical va destacar l’actuació d’un grup de jazz composat per una agrupació de musics de la Vall del Pop i altres residents francesos d’aquella part.

La tertúlia, per la seva part, si be estaven els habituals animadors, no va ser massa exitosa. Li va faltar públic. L’oratge no acompanyava, però així i tot el tema central, que ho era els ametllers florits va ser interessant i seguit atentament pels pocs que ho fruïren. Don Juan va portar una selecció de diferents ametlles de la zona i es va parlar sobre les seues característiques. Es suposa que la gent tenia interès en escoltar aquelles savieses , però s’estava millor al resguard del vent dintre de les terrasses dels bars. Hi hagué un comentari preocupant. Sembla que està apareixent un insecte que comença a afectar els ametllers. Tot va eixir rodat per una pregunta feta sobre la plaga de “tomicus” que afecta els pins.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?