General

L’oposició bloqueja els pressupostos de l’Ajuntament de Benissa per segon any consecutiu

Ple d'abril de l'Ajuntament de Benissa
Ple d’abril de l’Ajuntament de Benissa

El ple de la corporació celebrat hui, dijous dia 26, ha posat de manifest, una vegada més, les prioritats i interessos dels diferents grups que conformen el ple municipal a Benissa. La proposta de pressupostos ha comptat amb el vot favorable de l’Equip de Govern i amb els vots en contra del PP i d’Isidor Mollá, regidor no adscrit. El rebuig als pressupostos suposa, tal com assenyala el regidor d’Hisenda, Fernando López Corsi, “un exercici de partidisme que els membres de l’oposició hauran d’explicar amb detall als ciutadans, perquè amb el seu bloqueig per segon any seguit priven al poble de Benissa de nombroses aportacions per al seu benestar”.

Aquesta situació provoca que l’Ajuntament haja de seguir treballant amb els pressupostos prorrogats de 2016. Durant tot aquest temps, tal com assenyala el responsable d’Hisenda, “hem intentat consensuar un document que permetera escometre projectes i necessitats imprescindibles per al progrés de Benissa, generant reunions i debats sobre tots aquells aspectes que han sigut sol·licitats, i incorporant al projecte final de pressupostos 16 dels 20 aspectes proposats pels partits que ara han rebutjat l’aprovació”.

Per a López Corsi, “l’exercici d’irresponsabilitat que s’ha desenvolupat en el ple d’hui queda justificat per un suposat rèdit polític que en gens afavoreix l’interés de les benisseres i els benissers”. La “gravetat” del rebuig a aquests pressupostos, es posa de manifest quan s’assumeix que queden bloquejats aspectes fonamentals en matèria d’inversions, d’infraestructures o fins i tot d’organització municipal, com és el tema de l’aprovació dels llocs de treball de l’ajuntament. Aquest fet comportarà la dificultat operativa d’haver de modificar els pressupostos de 2016 dia rere dia.

Per la seua part, Manuel Juan, portaveu del PSPV-PSOE a Benissa, ha recordat que “aprovar-los haguera sigut interessant pel poble. En 2016 el PSPV-PSOE es va abstenir per responsabilitat. Estiguérem o no d’acord, pensarem que era la nostra responsabilitat. En Benissa s’han fet coses grans quan hi ha hagut consens, no el que ara ens trobem”.

Xavi Tro, portaveu de Compromís, manifesta que “el PP ja va anunciar el seu vot en contra. Una actitud on es veu que estan pensant en eleccions”. El regidor afegeix que “el PP no pensa en el present i en el futur de Benissa. Només amb el seu futur. Afortunadament, la ciutadania té memòria i ho recordarà. En l’aprovació de la RPT ja varen canviar la votació”. Tro va insistir en “realitzar una oposició constructiva i amb polítiques per a ajudar als benissers. Des de 2017 hem tingut millores sensibles, com 113 desempleats menys. El Pla General també va avançant. El també regidor de Cicle Hídric, Esports o Obres i Serveis, també va esmentar diverses actuacions “com la museïtzació de la Sala del Consell o el manteniment de les Escoles Velles, que vostés volien tombar”.

Arturo Poquet, portaveu del PP, va justificar la decisió de la votació en contra al·legant que les propostes presentades en el pressupost “eren intencions, i no teníem garanties. Quan no es té majoria cal fer esforços. Han intentat tenir predisposició, però no hi ha garantia”. Poquet també va lamentar que “El 10 de gener de 2017, amb el canvi polític, l’únic pretext era que no governara el PP, però no es va establir una governabilitat. No vulguen fer responsables al PP. Els responsables són vostés”. Per la seua part, Isidor Mollá també va destacar que “el pressupost no és ambiciós, i fa igual si no tenim pressupost, pel que aporta, així que no estic disposat a donar suport a aquest document”.

Fernando López Corsi va voler recordar-li a Isidor Mollá que “només va vindre a una reunió i no ha fet cap proposta”. Cal recordar que els pressupostos superaven la xifra dels 14 milions d’euros i reflectien un increment en més del 61% del pressupost assignat a inversions en el poble.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?