General

Benissa porta demà a ple els seus pressupostos amb un augment de més del 60% en inversions

La Sala del Consell de Benissa
La Sala del Consell de Benissa

El ple que se celebra demà dijous (13.00h) a l’Ajuntament de Benissa incorpora en l’ordre del dia la votació per a la seua aprovació sobre els pressupostos de la corporació per a enguany. Aquests pressupostos, que superen la xifra dels 14 milions d’euros, suposen la base sobre la qual la corporació ha de desenvolupar importants projectes reclamats durant anys pels veïns i veïnes de Benissa.

En el document que ara es porta a ple cal destacar l’increment en més del 61% del pressupost assignat a inversions en el poble, entre les quals destaquen la il·luminació de l’entorn de la zona costanera, millores en la pista d’atletisme o la creació del Museu a la Sala del Consell.

Els pressupostos contemplen també l’augment del finançament dirigit a millorar els serveis que s’ofereixen des de les regidories i una congelació dels impostos municipals, accions que han de contribuir a millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes de Benissa.

Els pressupostos inclouen les partides necessàries per a la correcta regulació de la plantilla de l’Ajuntament, eina fonamental per a modernitzar els processos administratius d’una administració que ha quedat obsoleta amb el pas dels anys. En aquest sentit, l’aprovació dels pressupostos municipals suposa engegar importants inversions que ajuden a donar resposta a necessitats fonamentals en matèria de seguretat, ocupació, educació, serveis socials o medi ambient entre d’altres. El document també arreplega la reserva d’aportació de 200.000 euros per a la convocatòria 2017 de la macrosubvenció europea EDUSI, quedant alliberada per a altres inversions al municipi en cas de no rebre aquesta ajuda.

Per a l’Equip de Govern de l’Ajuntament de Benissa, el suport per part dels grups que conformen la corporació a aquests pressupostos suposa un exercici de responsabilitat que quedaria sobradament justificat, encara malgrat les diferències polítiques, des del punt de vista del bé comú, màxime si tenim en compte que el bloqueig de l’any anterior a aquests mateixos pressupostos per part dels partits de l’oposició va suposar limitar la capacitat de creixement del nostre municipi, en un moment especialment delicat per a la recuperació econòmica.

En aquest mateix ordre del dia, el ple retrà compte de la finalització dels treballs de la comissió de recerca creada a conseqüència de l’adjudicació d’obres durant la passada legislatura. Cal recordar que la comissió pretén esclarir els motius pels quals es van produir retards i sobrecostos injustificats en relació amb les obres d’ampliació de cases de la Puríssima, també conegudes com les Cases del Batlle, així com la reiterada adjudicació a la mateixa empresa, de nombroses obres de caràcter municipal a una constructora vinculada, a posteriori, al cas Taula. Una comissió que va quedar ampliada per a investigar perquè els serveis jurídics municipals quedaren adjudicats de forma directa al mateix despatx durant 16 anys.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?