General

Només el 5% del pressupost de Benissa seran inversions

Placa de l'Ajuntament de Benissa (flickr de dmtgspain1)
Placa de l’Ajuntament de Benissa (flickr de dmtgspain1)

Ahir per la nit va tindre lloc el ple ordinari de desembre en què es van debatre els pressupostos municipals per a 2014, entre altres punts de l’ordre del dia. El batle va destacar que s’invertiran 770.100 euros, dels quals 635.000 euros aniran destinats a finalitzar les obres de les Cases de la Puríssima, que albergaran el Centre Cultural, Biblioteca i el Museu “Salvador Soria”. També s’invertirà en un cotxe de policia, en les obres de l’alberg per a animals i en el pla de modernització d’equips informàtics. Per altra banda, Juan Bautista Roselló també va destacar que en passar les dependències de Cultura al nou edifici i deixar lliure l’espai que aquestes ocupen actualment, es traslladaran a l’actual Centre Cultural les oficines d’Urbanisme, Aigües, Intervenció i Tresoreria que es troben a la Costera del Povil i per les quals es paga un lloguer a la Fundació Abargues. A més, va destacar que la despesa en personal era d’un 40%, reduïda en comparació a altres municipis veïns.

Les intervencions de la resta de partits polítics van començar pel PSD, però Paco Montagud no va voler fer cap comentari sobre el pressupost i per tant el primer en parlar va ser Xavi Tro per la Coalició Compromís. Aquest partit va destacar que només es passara a l’oposició un esborrany del pressupost 3 dies abans del seu debat i que per tant aquest no poguera ser consensuat. Van demanar més recolzament als xicotets comerços en aquest temps de crisi, la inoperància de l’equip de govern i el fet que encara hi haja càrrecs de confiança quan 7 treballadors interins de l’ajuntament pateixen una reducció de jornada. Xavi Tro també va comentar el cas de Xaló, governat per Compromís, on s’han generat diverses iniciatives de foment del comerç alhora que s’han sanejat els comptes de l’ajuntament.

Des del CIBE van remarcar que de l’escàs percentatge en inversions, només un 5% del total de pressupost, no hi ha prevista cap actuació per a la zona costanera de Benissa tot i que aquesta zona és una de les que tenen unes taxes més altes. A més, va rectificar al batle i va indicar que la despesa en personal és del 60% si es te en compte el personal de Benissa Impuls, que és una empresa pública que pertany per complet a l’ajuntament.

Des del PSOE van mostrar-se d’acord amb la resta de companys de l’oposició i van destacar que els plens sempre estan buïts de contingut i l’equip de govern mostra una total falta d’acció política que fa que els pobles veïns ens passen per davant amb noves propostes. El PSOE també va dir que s’hauria de mostrar més cura alhora de fer substitucions de personal en l’ajuntament.

En el torn de resposta Juan Bautista Roselló va dir que l’oposició està molt còmoda en la seua postura i que no havia escoltat cap proposta de l’oposició, només critiques. El batle va comentar que s’està fent un esforç molt gran per part de l’ajuntament per a mantindre els serveis públics com l’Escola de Música, l’EPA, les escoles esportives i Benissa Impuls, i que si l’oposició el que vol és tancar aquests serveis per a augmentar la inversió que ho diga. També va dir que a les taules negociadores de l’ajuntament l’oposició sempre havia rebutjat les propostes de reducció de personal que el Partit Popular havia proposat i que, per contra, ara deien que la despesa en personal era elevada. En resposta a Compromís, va dir que no trobava que a Xaló s’estigueren fent més coses, i que a banda del Tallarina i el rastro dels dissabtes la situació era caòtica.

L’oposició va voler torn de rèplica per al·lusions però el batle es va mostrar en contra en un primer moment, tot i que després va cedir i els partits de l’oposició van poder parlar. Compromís va dir que si es volien consensuar els pressupostos es convocara una Junta de Portaveus amb antelació i que no es passara un esborrany amb tan poc de temps. El PSOE, per la seua part, va dir que “governar és elegir” i que igual que van a destinar 700.000€ a les cases del Carrer La Puríssima, potser també podien haver-los invertit en obrir carrer a la Ronda Nord o fer alguna cosa perquè els joves no hagen d’anar al centre comercial o quedar-se a casa. El PSOE va dir que el PP insinuava que ells volien tancar l’Escola de Música i que això era totalment fals. Va recalcar també la poca participació en els pressupostos.

A la fi, el pressupost es va aprovar amb els vots favorables de PP i PSD i el vot en contra de la resta de partits.

Carta de serveis de l’OAC

El batle va comunicar que s’ha redactat una carta de serveis per a donar a conèixer totes les possibilitats que ofereix l’OAC. El PSOE va comentar que l’OAC permet adreçar-se a administracions estatals però que per contra un no es pot adreçar a una altra administració local. Des del PP van respondre que hi ha en marxa un projecte per a resoldre aquesta situació. El punt va ser aprovat per unanimitat.

Conveni amb l’Escola d’Organització Industrial (EOI)

El ple també va recolzar per unanimitat la signatura d’un conveni amb l’Escola d’Organització Industrial i que suposarà la implantació a Benissa d’un programa de dinamització del teixit empresarial i comercial local amb l’ajuda de noves tecnologies i potenciant la creativitat. El projecte suposa una despesa per part de l’Ajuntament de 12.500€ l’any 2013 i de 61.000€ l’any 2014 però a canvi es farà una inversió de 250.000€ al poble. Per al projecte s’utilitzarà l’antic seminari franciscà on es farà un centre de desenvolupament i creativitat amb noves tecnologies. Cada empresa disposarà d’un coach i un programa de dinamització sense cap cost. El batle va dir que per Benissa passarien els millors coneixedors en innovació amb noves tecnologies. La proposta va ser aprovada per unanimitat.

Altres punts

El ple també va aprovar el pagament proporcional de la paga extra de nadal de 2012 ja que el decret de Rajoy que exigia suprimir-la havia entrar en vigor 44 dies després que começaren a acumular-se drets per al cobrament d’aquesta.

La Coalició Compromís també va presentar una moció perquè es dote econòmicament el tren Gandia-Dénia als Pressupostos Generals de l’Estat de 2014 en el seu pas pel Senat. La moció va ser recolzada per unanimitat tot i que des de tots els grups polítics es creu que no es podrà modificar l’actual situació.

La Coalició Compromís també va presentar una pregunta sobre el mode en què s’havia convocat als portaveus a lúltima Junta de Govern i a la qual tenien dret a assistir ja que es tractaven temes de competència del ple que havien sigut transferits a aquest òrgan. La formació va criticar que se’ls convocara amb tan poca antelació, només un dia, i només mitjançant nota al seu caseller. El secretari va comentar que eixa era la forma d’actuar i el batle que es procuraria publicar la convocatòria a la pàgina web.

Renúncia del secretari

El ple va acabar amb l’anunci que el secretari general de l’Ajuntament deixaria el seu càrrec abans de finals d’any per motius personals. El secretari va dir que la càrrega de treball dels dos ajuntaments, Teulada i Benissa, era molt elevada i que agraïa la cooperació del personal de l’Ajuntament.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?