General

Benissa aprova el pressupost per 2013 dotat amb 15,4 milions d’euros

Placa de l'Ajuntament de Benissa (flickr de dmtgspain1)
Placa de l’Ajuntament de Benissa (flickr de dmtgspain1)

L’ajuntament ha aprovat el seu pressupost per a l’any que acaba de començar, disposarà de 15, 4 milions d’euros per a tot l’exercici. Els comptes van comptar amb els únics vots de l’executiu local, format pel PP i el PSD i el rebuig dels tres grups de l’oposició.

Els grups en l’oposició (PSPV-PSOE, CIBE i Bloc) van votar en contra, reiterant els arguments que ja els van fer rebutjar la proposta pressupostària al mes de desembre, quan es va aprovar provisionalment.

Un vot en contra del document, amb el qual van criticar la falta de consens a l’hora de redactar la proposta i van denunciar que les retallades que apliquen aquests comptes afecten de forma discriminatòria els treballadors municipals. Cal recordar que la partida de personal es reduïa en 600.000 euros.

En la sessió es van desestimar totes les al·legacions presentades pels sindicats contra la proposta pressupostària.

Segons va explicar el batle Juan Bautista Roselló, les al·legacions van ser rebutjades perquè les retallades “contra les quals al·leguen els representants dels treballadors i que afecten el capítol de personal són necessàries i es fan per la reducció d’ingressos previstos per a 2013”.

Les mesures de retallada s’han aplicat en “pràcticament tots els capítols del pressupost”, va remarcar Roselló.

Així mateix, va recordar que les negociacions amb els sindicats “continuen”, amb l’objectiu d’estudiar i ajustar la valoració dels llocs de treball i solucionar les disfuncions detectades en els sous del personal municipal.

Dèficit zero

Els comptes aprovats ascendeixen a una suma total de 15’4 milions d’euros per a l’actual exercici. Uns pressupostos amb els quals el govern local pretén complir amb la llei d’estabilitat pressupostària dictada pel Govern central i aconseguir un dèficit igual a zero, al mateix temps que fer front a la baixada d’ingressos que esperen experimentar les arques municipals al llarg de 2013.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?