General

Benissa ajusta els comptes de 2011 i els prorroga en 2012

El batle de Benissa en una reunió amb el delegat del Consell
El batle de Benissa en una reunió amb el delegat del Consell

El ple va aprovar amb els únics vots del PP i el PSD, (el PSPV i el Bloc es van abstindre i el CIBE va votar en contra), un ajust pressupostari per un import d’uns 14 milions d’euros.

Un document que des de l’executiu van qualificar de realista i equilibrat, que suposa prorrogar els pressupostos de l’anterior exercici, però amb retallades que adeqüen els comptes municipals a l’actual situació econòmica. Retallades que afecten a les subvencions i ajudes que amb caràcter anual lliura l’ajuntament a associacions i agrupacions locals.

Tant el batle, Juan Bautista Roselló, com la regidora d’Hisenda, Francis Capó, van remarcar que la liquidació de l’exercici anterior s’ha tancat amb un saldo positiu, i seguint amb aquesta línia s’han fet ajustos al pressupost de 2011, que segons Roselló, permetran tancar 2012 amb un resultat pressupostari equilibrat.

Capó va indicar que la decisió de l’executiu d’optar per un ajust pressupostari en comptes de presentar un pressupost nou, obeïa al fet que en el moment en el qual es va iniciar la redacció del pressupost municipal es deixava a l’ajuntament amb un marge de maniobra molt reduït, una situació que ve derivada de les eleccions generals i del desconeixement de les mesures que anava a prendre l’executiu central i els seus efectes sobre l’administració local. Una mesures que no es van fer públiques fins el passat mes de març, va puntualitzar el batle de la localitat.

Disminució de la despesa

D’altra banda, la regidora d’Hisenda va remarcar que prorrogar els pressupostos de 2011, suposa donar continuïtat a la política de disminució de la despesa ajudant a l’equilibri pressupostari.

El batle, Juan Bautista Roselló, va afegir que malgrat ser uns pressupostos austers, i de la retallada aplicada, també inclou diferents inversions a tindre en compte, com les referents a l’asfaltat de carrers, la rehabilitació de les Cases de la Puríssima o el sanejament d’aigües.

No obstant això, des dels bancs de l’oposició municipal, van demanar un pressupost més consensuat i participatiu per part de tots els representants polítics, criticant que aquest document en qüestió, oblidava inversions importants i necessàries per a crear la Benissa del futur més proper, com va assenyalar el número u dels socialistes del municipi, Vicent Cabrera.

Per la seua banda el portaveu del Bloc-Coalició Compromís, Xavi Tro, va manifestar les seues sospites per l’opció triada per part de l’executiu local del PP i va recordar que durant alguns mesos el propi govern local va parlar de presentar un pressupost i no d’un ajust pressupostari.

El regidor independent Álvaro Mendoza, va justificar el vot en contra que va emetre el seu grup municipal, el CIBE, recordant que la seua formació ja es va oposar al pressupost de 2011 que ara es prorroga, i va advertir que mentre s’han rebaixat les subvencions a les associacions i agrupacions locals, s’ha augmentat la despesa en el capítol de personal.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?