Economia

Benissa presenta els pressupostos per al 2010

Presentació dels Pressupostos de 2010
Presentació dels Pressupostos

El batle de Benissa, Juan Bautista Roselló, acompanyat de la regidora d’Hisenda, Francisca Capó, ha avançat aquest matí el contingut dels pressupostos del 2010, que van ser dictaminats anit en la Comissió d’Hisenda i passaran pel ple ordinari dimecres que ve 7 d’abril de per a la seua aprovació.

Segons ha explicat Francisca Capó, l’import total per a 2010 és de 17.928.601 euros, mentre que el pressupost de l’any passat va ser de 19.896.269 euros. Aquesta baixada obeeix a la reducció en la majoria dels capítols, sobretot en despeses financeres , en personal i en inversions.

Segons Capó, “malgrat això, s’ha considerat convenient augmentar el pressupost en Serveis Socials i mantindre les ajudes en prestacions socials”. No obstant això, per exemple, les subvencions als col·lectius locals s’ha reduït en un 15%.

D’altra banda, les inversions aconseguiran els 5 milions d’euros, que en la seua majoria, quasi 4 milions, no hauran d’eixir de les arques municipals, ja que seran finançades pel Pla Estatal i pel Pla Camps. Entre els projectes contemplats dins d’aquests plans es troben l’adquisició de nous programes informàtics, la construcció d’una nova oficina de turisme, adequació de l’enllumenat públic, ampliació de la Casa dels Cents Vents, etc. L’Ajuntament, per la seua banda, invertirà en l’ampliació de les infraestructures esportives, millora de claveguerams, construcció de nínxols, continuació de la segona fase de senyalització de la zona costanera, etc.

El batle de Benissa, Juan Bautista Roselló, ha dit que aquests pressupostos són ajustats i realistes i ha assenyalat que el ràtio d’endeutament és d’un 20%, una xifra molt baixa si es té en compte que el límit està en un 125%. Francisca Capó ha afegit que el dèficit, a falta de tindre dades definitives, estarà al voltant d’1.200.000 euros, una xifra gens important en un pressupost de 20 milions.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?