Economia

L’oposició dubta dels ingressos previstos en els pressupostos de 2006

Benissa celebrarà aquesta nit un ple en el qual l’equip de govern durà a debat i aprovació els pressupostos de 2006 després de complir tot un exercici sense partides municipals. El PSOE de Benissa ha denunciat que el PP preveu incrementar en 7, 8 milions d’euros els ingressos en 2006 respecte als pressupostos de 2004, ja que en 2005 l’ajuntament va funcionar prorrogant el document de l’any anterior.

Els socialistes qualifiquen de “poc creïbles” els pressupostos que avui es duran a ple i que ascendeixen a 23 milions d’euros.

El portaveu del PSOE de Benissa, Vicent Cabrera, va assegurar que el PP pretén incrementar els ingressos inflant partides com la relacionada amb l’Impost sobre Béns Immobles (IBI), la taxa de l’aigua o l’alienació de patrimoni.

Tal com va explicar el portaveu dels socialistes, el PP preveu recaptar 4 milions d’euros en 2006 de l’IBI mentre que en 2004 va obtenir 2,7 milions. Cabrera va afirmar que l’increment és d’un 45%. De l’impost sobre venda de terrenys, l’Ajuntament de Benissa espera recaptar el pròxim any un milió d’euros, pràcticament el doble del que va obtenir en 2004. Quant a l’impost sobre construccions, el PSOE va apuntar que el consistori espera engreixar les seues arques municipals amb 2,5 milions. En 2004 només va recaptar 826.000 euros. Els socialistes van denunciar que en aquest cas es triplica l’impost.

A més, amb la taxa de proveïment d’aigua el PP espera aconseguir uns 2 milions d’euros que en 2004 es van materialitzar en 446.000 euros. Els socialistes recorden que amb l’increment de l’aigua de 0,24 a 0,25 euros en 2005 “és impossible que es recapte aquest import”. Per multes, l’Ajuntament de Benissa preveu recaptar un milió pel que, Vicent Cabrera, va alertar que “no podrem eixir al carrer per si la policia ens està esperant per a multar-nos”. Finalment, l’alienació de patriomoni suposarà una recaptació d’1,5 milions per a Benissa.

El portaveu del PSOE va convidar tots els veïns de Benissa a acudir al ple d’avui per a presenciar “la representació bíblica de la multiplicació dels pans i els peixos”. El socialista Vicent Cabrera va denunciar que amb l’apartat d’ingressos dels pressupostos “la realitat supera la ficció”.

Per aquest motiu, el PSOE va convidar el batle, Juan Bautista Roselló, a reflexionar sobre “si val la pena llençar endavant aquests pressupostos”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?