Economia

Benissa presenta per al 2009 uns pressupostos realistes i equilibrats

El batle de Benissa, Juan Bautista Roselló, acompanyat de la regidora d’Hisenda, Francisca Capó, ha avançat aquest matí el contingut dels pressupostos del 2009, que seran dictaminats el dimecres en la Comissió d’Hisenda i passaran per un ple extraordinari divendres que ve, dia 19 de desembre, per a la seua aprovació.

Segons ha explicat Francisca Capó, l’import total per a 2009 és de 19.896.269 euros, mentre que el pressupost de l’any passat va ser de 23.797.154. Aquesta baixada obeeix a la contenció en la despesa corrent (una retallada de més de 700.000 euros en aquest capítol), a una previsió realista dels ingressos i a la no carrega en l’apartat de contribucions.

Segons Capó, “a pesar d’això, s’ha considerat convenient augmentar el pressupost en algunes regidories com pot ser la de serveis socials, que en aquest cas pujarà en un 23%”. També s’ha intentat mantindre el capítol d’inversions, que per al 2009 arribarà als 4.107.000 euros, i que anirà en la seua majoria destinat a la millora i manteniment dels carrers i vials i a la xarxa de sanejament i enllumenat. Amb aquesta última inversió, per exemple, es pretén optimitzar el consum elèctric.

A més, el batle ha avançat, que es compta amb 2.245.000 euros més en el capítol d’inversions, que provenen del Fons Estatal d’Inversions Local, aprovat pel govern. Per a entrar a formar part d’aquestes ajudes, l’ajuntament ja s’ha posat a treballar en la redacció dels projectes que es presentaran davant l’Administració Estatal per a poder rebre aquesta subvenció. Entre ells es troba la nova Tourist Info que es construirà en les antigues oficines del Taller d’Ivars, la recuperació de dos “Llavadors”, l’ampliació i reforma de la seu de la policia local, l’ampliació de l’escola de música, la peatonalització del carrer Puríssima, la construcció d’una nau industrial al polígon per a usos de l’Ajuntament, la rehabilitació de l’antic Seminari Franciscà per a usos culturals i la construcció d’un jardí-mirador a la Fustera.

“Aquestes inversions permetran crear llocs de treball ja que s’ha buscat que moltes d’aquestes obres siguen de xicoteta envergadura, i així puguen ser realitzades per xicotetes i mitjanes empreses que utilitzen molta mà d’obra”, ha puntualitzat el batle.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?