General

El PP aprova les inversions del romanent sense consulta popular i amb el vot a favor d’Isidor Mollà

Bitllet
Bitllet

En el ple de l’Ajuntament de Benissa, del passat 7 de juny, es va debatre les inversions a realitzar amb els 671.974 euros. Tot i que el batle, Juan Bautista Roselló, va anunciar al mes de març en roda de premsa que la quantitat seria més elevada i hi hauria un procés de consultar popular per a decidir les inversions, finalment no serà així. Les inversions previstes són 220.000€ per a concloure les obres de les Cases del Carrer Puríssima, 220.000€ per a la reparació de la coberta de les Escoles Velles, 139.000€ per al soterramient de la línia aèria de mitja tensió que passa per damunt de la pista d’atletisme, 22.653€ per a noves bústies a la zona costanera, 53.000€ per a la conducció d’aigua potable d’un nou pou a la Partida Benimallunt i 19.000€ per a les obres d’adequació del Centre Cultural amb motiu del trasllat de les oficines situades actualment a la Costera del Povil.

El Partit Popular va adduir falta de temps per posar en marxa un procés de participació ciutadana, ja que les inversions s’han de licitar i han d’estar acabades aquest any.

Des de Reiniciem Benissa van comentar que no era falta de temps, sinó falta de previsió a pesar de portar 16 anys en el govern. A més, van comentar que no es vol la participació ciutadana, excepte els casos en què els interessa al PP.

Per la seua banda, des del PSOE van recordar que s’havien abstingut en l’elaboració del pressupost, amb la intenció de consensuar les inversions i apostar per la participació ciutadana. Van destacar també que la inversió a les Escoles Velles no contemplava el llarg termini i que aquesta actuació podia entorpir un possible ús futur.

Des de Compromís van destacar que s’havia fet un ús partidista durant la presentació en roda de premsa del romanent i que finalment la quantitat disponible era molt menor que l’anunciada. A més, van afegir que s’havien quedat al calaix molts projectes com el condicionament de l’alberg i la Sala del Consell, l’accés al carrer Calp o el trasllat del Casal dels Joves a la Casa del Sol i La Lluna.

Finalment, el portaveu de Ciutadans, Isidor Mollà, va comentar que el seu plantejament inicial era el d’un procés de participació ciutadana, però que vista la manca de temps i tenint clar que hi havia una incoherència en el seu missatge, anava a votar a favor. Va comentar també que moltes de les propostes que es portaven s’havien debatut en les comissions i va sol·licitar al PP que en el pròxim pressupost es tinguera en compte la participació ciutadana.

Finalment, el punt es va aprovar amb els vots a favor de PP i Ciutadans, l’abstenció de PSOE i Compromís, i el vot en contra de Reiniciem Benissa.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?