Economia

Benissa tanca l’exercici 2015 amb superàvit

Juan Bautista Roselló i Adrian Ivars
Juan Bautista Roselló i Adrian Ivars

El batle de Benissa, Juan Bautista Roselló, acompanyat del regidor d’Hisenda, Adrián Ivars, van presentar ahir en roda de premsa les dades econòmiques de l’Ajuntament de Benissa, després del tancament de l’exercici 2015, deixant constància de la situació econòmica.

La liquidació del pressupost de 2015 ha donat com resultat una xifra en positiu de 2.630.532 euros, donat que la previsió d’ingressos de 2015 ha superat la xifra que s’havia barrejat en el pressupost, la qual cosa ha produït com resultat aquest superàvit i que el romanent de tresoreria, siga de 4.102.058,37 euros, la qual cosa permetrà destinar un total de 730.000 euros a actuacions que s’hauran d’emmarcar dins del Pla d’Inversions financerament sostenibles.

Unes inversions, que com ha anunciat el batle, es decidiran en part, mitjançant una consulta a la ciutadania, i que podrien anar encaminades a la inversió en recursos hídrics, asfaltat de camins i vials de la zona costanera, fanals solars o per exemple, la consolidació estructural de l’edifici de les Escoles Velles.

Si se sumen aquests 730.000 euros a la xifra contemplada en el capítol d’inversions del pressupost 2016, s’aconsegueix un total d’1,5 milions d’euros que es destinaran a inversions en el municipi al llarg d’aquest exercici.

Cal recordar que aquests resultats que porten sent positius des de fa alguns anys han permès que l’ajuntament puga baixar una sèrie d’impostos com l’IBI, que enguany es reduirà en un 8% en tots els immobles. També s’ha aconseguit que l’ajuntament tinga deute 0%, i que es complisca la regla de la despesa i el principi d’estabilitat pressupostària, pagant als proveïdors als 29 dies, i no tenint problemes ni de liquiditat ni de tresoreria.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?