Economia

Benissa tanca els seus comptes, per primera vegada, amb un superàvit de 862.000 euros

Bitllet
Bitllet

El batle, Juan Bautista Roselló es va ventar ahir de la seua gestió econòmica al capdavant de l’Ajuntament de Benissa ja que “per primera vegada des de fa algunes legislatures” s’aconsegueix un superàvit en el tancament dels comptes. Els ingressos i les despeses recullen una diferència de 862.000 euros, una quantitat que haurà de destinar a amortització del deute.

El batle va mostrar la seua satisfacció per aquestes dades i les ha atribuïdes al model de gestió econòmica que ha aplicat el seu govern durant el passat exercici. Uns resultats que són fruit, segons Roselló, “de l’esforç realitzat per contindre la despesa al mateix temps que mantindre els mateixos serveis públics, amb la mateixa qualitat i atenció ciutadana”.

El batle va remarcar que s’avança un any l’objectiu que l’executiu s’havia marcat pel 2013. Segons va assegurar Roselló l’ajuntament de Benissa ha aconseguit reduir a la meitat el romanent de tresoreria, que ja acumulava 1’8 milions d’euros.

El batle va destacar que l’estalvi net aconseguit pel consistori benisser permet “aconseguir l’estabilitat pressupostària, mirant amb més optimisme el futur econòmic de la localitat, ja que el municipi podrà recórrer a préstecs per fer futures inversions”, malgrat que la normativa estatal ho impedeix.

D’altra banda, Roselló va assenyalar que el deute de l’ajuntament amb entitats financeres, a 31 de desembre de 2012, era d’un 13% sobre el pressupost total, 1,7 milions d’euros.

Menys de la meitat

El batle va fer un compte fàcil, ja que als bancs, d’aquesta quantitat, només  es deu 500.000 euros, i el saldo restant “correspon a les obres del nou IES Josep Iborra que encara que amb retards va abonant la Generalitat Valenciana”.

Roselló va avançar que que la intenció de l’executiu és seguir sent austers.


Comentaris a la notícia

Vicente Ibañez

Hi ha moltes maneres de presentar els comptes. Aquesta és una.


Voleu deixar un comentari a la notícia?