General

L’abstenció de PSOE, Compromís i Ciutadans fa que s’aproven els pressupostos

Una imatge del ple del dimarts passat
Ple de l’Ajuntament de Benissa

El pressupost de l’Ajuntament de Benissa es va aprovar finalment en el ple ordinari del mes de febrer, celebrat ahir dimarts. El document va aconseguir el vist-i-plau del Partit Popular i l’abstenció del PSOE, Compromís i Ciutadans. Reiniciem Benissa va votar en contra, com havia indicat el seu fòrum ciutadà un dia abans.

Juan Bautista Roselló va defensar el document fent un balanç positiu de la seua gestió econòmica, i va afegir que no aprovar-lo implicaria no poder pagar les ajudes als llibres de text escolars i la paga extra als funcionaris que encara queda pendent.

Per la seua banda, Reiniciem Benissa va indicar en aquest aspecte, al batle, que no enganyara la ciutadania ja que eixos pagaments es podien fer amb una modificació de crèdits, no sent necessària l’aprovació del pressupost. Des de la plataforma ciutadana van afegir que no eren uns pressupostos participatius i van destacar que s’incomplia greument la “regla del gasto”, la qual cosa podria comportar efectes negatius en el pressupost de 2017.

Des de PSOE, Compromís i Ciutadans es va recalcar que aquest era un vot d’abstenció per responsabilitat política i per tal de no deixar paralitzat el poble i que, tot i no ser el pressupost que volien, aquest havia millorat respecte a la primera versió inicial del Partit Popular. En tot cas, van afegir que de cara al pròxim exercici esperaven una altra forma de treballar, ja que en cas contrari votarien negativament.

Entre les partides que inclourà aquest pressupost destaquen traslladar el Casal dels Joves a la Casa del Sol i la Lluna, posar un ascensor a la Sala del Consell, consolidar les Escoles Velles per a evitar que acaben caiguent a terra, solucionar el problema d’accés al Carrer Calp i obrir les portes de l’alberg municipal situat darrere del Convent Franciscà. Pel que fa a Benissa Impuls, s’espera també regularitzar la situació de la plantilla, evitant els greuges comparatius.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?