General

Discurs de Ciutadans al ple dels pressupostos municipals

Logo de Ciutadans
Logo de Ciutadans

Estos no són els pressupostos que Ciutadans de Benissa voldria aprovar per a l’exercici 2016, ja que esta proposta, no recull les prioritats que considerem imprescindibles per donar el nostre vot favorable.

De poc han servit les nostres aportacions respecte a la necessitat d’aproximar el treball en l’ajuntament a la societat benissera, amb l’objecte de llimar aqueixa desconfiança actual cap a la classe política. Ens hem cansat de fer pedagogia recordant, una i mil voltes, que el Partit Popular NO té majoria absoluta i que, per tant està obligat a escoltar a la resta de grups municipals i a canviar el seu estil de governar.

Ens ho ha posat francament molt difícil, i hem hagut de dedicar moltes hores de debat per poder introduir algunes esmenes bàsiques que faciliten un mínim consens entre els diferents grups municipals.

Ens porten al ple uns pressupostos, que perfectament podrien ser els de l’any passat. Vénen carregats amb una motxilla, que no podem assumir, ja que les prioritats continuen llastrades per uns compromisos i un clientelisme que condicionen les possibilitats d’inversió que puguen fer possible la modernització del nostre poble.

La “Ley del gasto” és un condicionant que, sumat a altres despeses completament innecessàries, fruit d’una manifesta falta de transparència, ens posen una insalvable frontera que frena el nostre creixement.

Estes despeses, en exercicis anteriors, han alimentat paràsits, com advocats de capçalera d’este Ajuntament implicats presumptament amb casos de corrupció, i empreses senyalades per la UCO. També s’han repartit prebendes per alguns treballadors fidels a la seua causa “pepera”, desmotivant a la resta de treballadors compromesos amb les responsabilitats públiques.

Durant aquests dos mesos tots els grups de l’oposició hem estat estudiant els pressupostos per a millorar-los, duent a terme esmenes de supressió, modificació i de creació de partides pressupostàries, per un total que suposa al voltant de 300.000 €, amb el ferm propòsit de regularitzar algunes deficiències que, almenys per a Ciutadans de Benissa, són imprescindibles, i hem de dir que, afortunadament, algunes d’elles s’han tingut en compte, i finalment s’han incorporat.

Però per a nosaltres és molt greu que dels 15 milions d’euros d’ingressos, tan sols es destina un 3% a inversions, deixant a banda assumptes que considerem importants, fiant-nos de la promesa que s’inclouran amb la incorporació del romanent de tresoreria de 2015. Confiem en què siga possible.

Aquesta és la valoració que el Grup Ciutadans de Benissa fa del pressupost de 2016, i encara que agraïm que hagen tingut en compte les esmenes dels grups de l’oposició, s’haurà de reconèixer que el pressupost, encara té moltes ombres, i planteja poques alternatives creïbles pel futur del nostre poble.

Però com que la nostra disposició i el nostre compromís és el de treballar per la ciutadania de Benissa, volem manifestar una lleialtat cap a les persones del municipi, i com no volem interferir ni paralitzar el funcionament d’este Ajuntament, ens anem a abstenir, recomanant que, o canvien el rumb de la seua fosca política (del PP) o no comptaran amb nosaltres per mantenir l’estil de govern a què ens tenen acostumats.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?