Comunicat

Comunicat de Ciutadans de Benissa: El pressupost municipal, una oportunitat de canvi en les polítiques locals

Logo de Ciutadans
Logo de Ciutadans

Des de Ciutadans de Benissa estem cansats que l’Alcalde vaja utilitzant el gabinet de premsa de l’Ajuntament, pagat pels ciutadans, per a enganyar a la ciutadania amb comunicats poc clarificadors sobre la situació dels pressupostos municipals per a 2016. Primer va lliurar el pressupost municipal als mitjans de comunicació abans que als grups municipals de la corporació, i ara envia un comunicat als mitjans de comunicació tergiversant, açò sí al seu propi interès, la qual cosa es va aprovar en el ple municipal i en la Comissió Informativa d’Hisenda.

El Ple de l’Ajuntament realitzat els primers dies de desembre, va aprovar una moció per tots els grups municipals, a excepció del PP, el següent full de ruta que havien de seguir els pressupost municipals per a 2016:

Primer: Deixar l’aprovació dels pressupostos presentats per al seu estudi pels grups municipals i la seua presentació a la ciutadania d’una forma conjunta.

Segon: L’Ajuntament de Benissa, aposta per la democràcia participativa com a forma de govern, amb la finalitat de fomentar l’engegada dels pressupostos participatius, generant espais ciutadans de trobada, debat i decisió sobre la gestió pública dels recursos municipals, obrint la possibilitat d’estendre i visibilitat aquesta pràctica innovadora d’aposta per la democràcia participativa des del local.

Tercer: L’Ajuntament de Benissa, en el menor termini possible, sota la coordinació i impuls de l’equip de govern, establirà els mecanismes, instruments i temps necessaris, així com totes aquelles qüestions tècniques i organitzatives, per a desenvolupar aquest procés de forma democràtica.

El Alcalde fent cas omís a l’acord plenari, com ja estem acostumats, va convocar una Comissió Informativa d’Hisenda per a forçar la seua aprovació, amb les amenaces de no poder indemnitzar als treballadors municipals amb la paga extraordinària, suprimida amb anterioritat pel govern del PP, ni les beques de llibres. El portaveu municipal de Ciutadans de Benissa va proposar que es deixara sobre la taula el pressupost perquè els estudiaren millor tots els grups de la Corporació, sent aprovada aquesta proposta per tots els grups excepte pel grup del PP.

El problema radica que des de l’Ajuntament se segueix governant des de la insídia, la deixadesa, la improvisació, la llunyania amb la ciutadania i certa prepotència que impedeix a aquest govern del PP arribar a acords amb la resta de grups polítics municipals.

En el comunicat de premsa que fa l’alcalde, es qualifica d’irresponsabilitat de l’oposició per frenar els pressupostos amb l’excusa de les ajudes dels llibres de text. Estem segurs que tots els grups municipals estem d’acord a aprovar les ajudes als llibres de text, si no sap com fer-ho, els grups de l’oposició li aprovem una modificació de crèdits per a açò. Però que l’alcalde no ens vulga enganyar amb aquestes escuses barates de les ajudes, diga vostè que el pressupost porta amb si baixes i pujades en les subvencions a entitats, pagues extra als seus amics polítics, poques inversions necessàries i més elements que estem estudiant, sempre deixant poc marge a la transparència.

Per cert, s’ha oblidat d’aqueixa transparència i bon govern que deia la pàgina 8 del seu programa electoral, o és que el que es posa en el programa electoral de PP és paper mullat.

L’aprovació d’un pressupost municipal és una cosa molt seriosa, deixem-nos de trivialitats i posem-nos tots a treballar per i per a la ciutadania de Benissa, prioritzem la participació amb una consulta ciutadana sobre les inversions a realitzar i posem-nos d’acord entre tots els grups polítics per a aprovar els pressupostos per a Benissa i deixem-nos de comunicats partidistes que aporten poca transparència al govern de Benissa.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?