Comunicat

Compromís demana una reunió conjunta de totes les forces polítiques que vulguen un canvi de govern a Benissa

Els membres de Compromís a Benissa amb Mireia Mollà
Els membres de Compromís a Benissa amb Mireia Mollà

El col·lectiu de Compromís per Benissa, davant dels molts rumors i la normal exigència d’informació i transparència que demanda la ciutadania, vol transmetre en primer lloc la necessitat d’establir un clima de tranquil·litat i serenitat en aquests dies que potser són plens d’incerteses per a tots, però també de plenitud democràtica.
Per això volem fer públic el següent comunicat:

Des de la reflexió que hem fet el col·lectiu de Compromís per Benissa sobre el resultat electoral del passat 24 de maig creiem que si alguna cosa ha quedat manifestament clara és que hauran de canviar necessàriament les formes de fer política i aquesta haurà de ser molt més transparent, participativa i comptar amb tota la ciutadania. Per això s’hauran d’arbitrar de forma immediata els mecanismes que realment ho facen possible. Pensem, com hem esmentat en la campanya electoral i reiterat en els darrers dies, que s’ha d’intentar si fora possible configurar un govern majoritari, estable i de signe progressista que puga dur endavant amb responsabilitat compartida una nova forma de entendre la política sense excloure ningú. Si açò no s’aconsegueix fer possible des del govern, com és la nostra prioritat i el nostre desig, s’hauran d’intentar engegar mecanismes semblants també des de la tasca d’oposició. Aquest és el missatge que ens ha transmès el poble de Benissa a totes les forces polítiques.

Així les coses, volem deixar enrere uns temps d’obscurantisme i pactes a la fosca i de compromisos acordats a esquenes del poble que han marcat una bona part de la política democràtica de Benissa. Per això hem plantejat, davant la sol·licitud que fa Reiniciem Benissa al PSOE, Ciudadanos i Compromís d’iniciar una ronda de contactes individualitzats i bilaterals, reunions conjuntes amb totes les forces necessàries per tal d’arribar a un pacte estable de govern de caire progressista, on tots puguem exposar les possibles fórmules de configuració del govern amb responsabilitat compartida, així com la convergència de les polítiques programàtiques de cada força política, amb generositat, buscant el millor per a Benissa i els benissers i sobretot, deixant clar que totes les forces som necessàries per tal de que arribe el tant desitjat canvi polític al nostre poble.

Per tant, hem convidat a la totalitat d’organitzacions polítiques necessàries per a configurar tal pacte (Reiniciem, PSOE, Compromís i Ciudadanos) a assistir a una reunió conjunta aquest dimecres 3 de juny a les 20.3 h, tal com ja li vam anunciar al candidat de Reiniciem, Abel Cardona, la setmana passada.

Per la nostra part, no acceptarem una suma de pactes individualitzats a la fosca de la ciutadania, ni que ens interpreten les nostre possibles propostes. Ni són els temps, ni tampoc els resultats electorals avalen que s’establisquen relacions asimètriques. Eixos temps de la vella política ja han passat, i de forma contundent ho ha manifestat el poble de Benissa. Aprofitem també per anunciar que demà dimarts ens ha citat el candidat del PP, Juan Bautista Rosselló, on li comunicarem, tal i com hem manifestat sempre, que és impossible qualsevol tipus d’acord de Compromís amb el Partit Popular.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?