Política

Compromís anuncia que el seu programa electoral ja està enllestit

Cartell de grup de Compromís
Cartell de grup de Compromís

Compromís per Benissa ha portat aquest matí a l’impremta el programa electoral que vol que siga de govern per a la legislatura 2015-2019 i que ha estat elaborat totalment de manera participativa. Segons la formació, és un programa realista i realitzable, redactat d’acord amb el que les ciutadanes i ciutadans de Benissa els han ajudat a preparar per mig de les seues idees i propostes. I es que la característica principal d’aquest programa electoral ha estat la participació ciutadana.

Des del mes de febrer d’enguany, Compromís per Benissa ha posat en marxa diversos mecanismes de participació amb l’objectiu d’involucrar a la ciutadania benissera en la confecció d’aquest programa electoral. Reunions obertes, visites a les empreses i als comerços del poble, entrevistes personals i reunions amb moltes associacions del poble, a més d’estar dissabte darrere dissabte davant de la seua seu arreplegant idees i propostes directament dels ciutadans de Benissa.

A més de les ferramentes de participació directa mitjançant la seua pàgina web i les xarxes socials en les que estan presents han servit per a construir aquest programa del qual vora un 40% de les propostes que recull tenen com a origen propostes ciutadanes. Motiu pel qual des de Compromís estan segurs que aquest és el projecte de futur que vol i que necessita Benissa. Un programa que començarà a repartir-se en mà a partir d’aquest dissabte davant de la seua seu al carrer Sant Nicolau, 18, a més d’estar pròximament també disponible a la pàgina web www.compromisperbenissa.com

També volen afegir, perquè els sembla molt important, que tant la impressió d’aquest programa electoral com dels cartells ha estat a càrrec d’una empresa de Benissa situada al polígon industrial de Benissa. I es que com a ferms defensors de l’empresariat i el comerç local, des de Compromís aposten per l’econòmica de proximitat i del bé comú i per tant no entenen de cap manera no treballar amb una empresa del poble.

El programa recull moltes propostes, agrupades en diferents àrees:

  • Administració Local, Gestió i Transparència
  • Reducció de l’atur i lluita contra la crisi
  • Benestar Social, Integració i Educació
  • Cultura, Patrimoni Històric i Normalització Lingüística
  • Democràcia i Participació Ciutadana
  • Medi Natural i Agrari

A més, des de Compromís per Benissa volen deixar clar que la seua voluntat és fer de les persones el centre de la política, per la qual cosa els principis sobre els quals basen la seua acció política municipal són:

  • L’ètica i l’honestedat. Poder dir amb orgull que són una formació amb més de 400 càrrecs públics totalment neta, sense corrupció, un tema amb el qual s’ha de ser absolutament intolerant.
  • Gestió exemplar. La gestió de Compromís a l’Ajuntament serà extremadament responsable i eficient.
  • Les propostes estan basades en un model de municipi cohesionat i integrador.
  • La democràcia avançada, la transparència i la participació, com a ferramentes de treball. Les decisions més importants es prendran de forma participativa i oberta a tota la ciutadania.
  • La igualtat d’oportunitats per a tots i la cohesió social.
  • La sostenibilitat, perquè estimen el territori i volen el poble viu i habitable.

Xavi Tro, candidat a l’alcaldia per la formació valencianista ha volgut concloure afirmant que: “És molt important saber el model de poble que volem. Nosaltres ho tenim clar, i ho volem deixar clar amb el nostre programa electoral i la nostra acció política municipal. El nostre model de municipi es basa en les persones, en un poble d’oportunitats i benestar. És el moment que deixem enrere les polítiques antigues i tornem a somriure”, ha declarat l’alcaldable de Compromís per Benissa.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?