Política

Ciutadans podria entrar a l’Ajuntament de Benissa a les pròximes eleccions locals de 2015

Logo de Ciutadans
Logo de Ciutadans

El Centro Democrático Liberal (CDL), formació en la qual es va integrar l’any 2011 el PSD de Paco Montagut, ha convocat el seu primer congrés extraordinari per a aprovar el seu ingrés com a partit en Ciutadans, formació presidida per Albert Rivera.

Notícia del periòdic ABC

El Centre Democràtic Liberal (CDL) ha convocat el seu primer congrés extraordinari per a aprovar la seua integració com a partit en Ciutadans. La cita tindrà lloc el dia 22 de febrer a Benetússer, municipi en el qual exerceix com a primer tinent d’alcalde el president autonòmic i vicepresident nacional del CDL, José Enrique Aguar.

La federació valenciana de la formació centrista ha lluitat fort per aquesta integració. El partit avança per a tancar un acord que va avançar ABC el passat mes de setembre, quan es van produir les primeres trobades. La fórmula escollida al final consistirà en la integració i així els 72 regidors d’aquesta formació –inclosos cinc batles, entre ells l’alacantí José Buades, de Confrides– passaran a militar en Ciutadans.

“Ha arribat el moment de sumar. Ambdós projectes polítics resulten complementaris. Nosaltres aportarem la nostra experiència local i la nostra estructura, prou implantada a la Comunitat Valenciana, Murcia, Madrid, Galícia i, cada vegada més, a Andalusia”, explica a aquest diari Eva Bórox, presidenta nacional del CDL.

Nascuda el 2006

La formació liberal, nascuda el 2006, triarà el pròxim huit de febrer els 62 compromisaris que participaran al congrés de Benetússer. Fins a 22 d’ells procediran de la Comunitat Valenciana, autonomia on compta amb major implantació. La resta arribarà de Múrcia, Madrid, Andalusia, Galícia, Aragó, Cantàbria i Canàries.

En aquest decisiu conclave se sotmetrà a votació l’acord d’integració que, previsiblement, serà aprovat folgadament. A partir d’ahí començaria el procés on els centristes ja formarien part del projecte de Ciutadans per a les eleccions al Parlament Europeu. Si el grup d’Albert Rivera aconseguira eurodiputats, ingressarien en l’Aliança dels Liberals i Demòcrates per Europa, de la qual el propi CDL exerceix de filial a Espanya.

Els regidors centristes passarien al grup de no adscrits en els seus respectius consistoris i començarien a preparar les candidatures de Ciutadans per a les pròximes eleccions autonòmiques i municipals. En la pràctica significaria que, per exemple, referents com Gema Amor a Benidorm o José Enrique Aguar a Benetússer concorrerien a les locals de 2015 com a caps de llista de Ciutadans.

Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia apareguda al diari ABC el 26 de gener de 2014.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?