Opinió

Els socialistes i els pressupostos municipals de Benissa; per Manolo Juan

Imatge del PSOE de Benissa
Imatge del PSOE de Benissa

“Amb la que està caent…” poden els socialistes de Benissa propiciar l’aprovació d’uns pressupostos elaborats per l’equip de govern del Partit Popular, just ara, quan la premsa desvetla dia després de dia nous detalls relacionats amb la trama de corrupció de l’anomenada “Operació Taula”?

Anem a pams. El poble (la gent) de Benissa no es mereix que el seu nom s’associe en la premsa a noms propis com els de David Serra, Vicent Francés o Joan Pau Agulló. El Grup Municipal Socialista va proposar la formació d’una Comissió d’Investigació que revise totes les adjudicacions de l’Ajuntament a empreses investigades en el citat cas de cobrament de comissions. Però Benissa tampoc es mereix una situació com l’actual: manquem d’ordenament urbanístic des de fa 3 anys, quan el Tribunal Suprem va anul·lar el PGOU, el nostre comerç local llanguix, el polígon industrial està obsolet, la política turística ni es sospita, els turistes (i la Volta Ciclista) creuen passar directament de Moraira a Calp, perquè parodiant aquell famós lema “Benissa no existeix”, políticament parlant, clar.

I amb aquest (trist) panorama l’Alcalde, Juan Bautista Roselló, va presentar al desembre passat, quasi abans en la premsa que a la pròpia corporació, un pressupost municipal per al 2016. El pressupost es presentava com l’únic possible per raons tècniques, ja que l’escàs marge de maniobra que permeten les lleis del PP, quasi obligava a fer-los d’aquesta manera.

I de quina manera. Uns comptes municipals, sense deutes, és cert, però també sense inversions. Com sempre mirant a curt termini, responent a demandes i exigències de certs sectors molt específics del nostre poble, sense un projecte global i a llarg termini.

Davant aqueix panorama, el Grup Municipal Socialista, en col·laboració amb la resta de grups de l’oposició, ens vam plantejar “millorar-los”, fer-los mínimament acceptables, en considerar que la no aprovació dels nous pressupostos i la consegüent pròrroga dels de 2015, augmentarien la paralització de l’ajuntament i encoratjarien un fals victimisme de l’equip de govern, amb l’excusa que no es podria fer res “per culpa de l’oposició”.

En estar el PP en minoria, hem anat introduint millores com l’augment de les dedicades a Estudi i Treballs Tècnics en Urbanisme (per a començar el procés d’elaboració d’un nou PGOU), així com per a activitats en Serveis Socials, Joventut o Participació.

En l’última sessió de la Comissió Informativa d’Hisenda, vam presentar un document consensuat amb tots els grups de l’oposició, com a esmena al document presentat per l’interventor, amb mesures dirigides a augmentar les inversions en la zona costanera, solucionar l’ampliació del carrer Calp, fer una previsió de fons per si s’agreuja el problema de l’aigua … i altres millores. No va haver-hi acord en diversos temes “calents” com alguns assumptes de personal.

Els pressupostos 2016 al final van ser dictaminats amb la nostra abstenció, així com la de Compromís, Ciutadans i Reiniciem. A falta del Ple del pròxim dia 9, en el qual els Grups Municipals hauran de decidir el sentit del seu vot, hem donat un primer pas.

Un advertiment final. Aquest exercici de responsabilitat del Partit Socialista i de la resta de l’oposició, si al final tiren endavant els Pressupostos, només serà aplicable a l’exercici de 2016. Des d’ara ja li anunciem al Partit Popular el nostre vot negatiu per al de 2017. Llevat que les coses es facen d’una manera radicalment diferent. Com sempre hem dit, ens podem posar d’acord en tot el que signifique el bé de Benissa, amb els únics límits que ens imposa el no transigir amb la corrupció, ni el clientelisme. Abans de res, honradesa, transparència i compte exquisit amb els diners de tots.

* Manolo Juan és portaveu del Grup Municipal Socialista de Benissa.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?