Opinió

Comença un nou curs polític; per Manolo Juan

Manolo Juan
Manolo Juan

Ja ha passat el sopor estiuenc i amb l’arribada de setembre comencen quasi al mateix temps el curs escolar i el polític. A Benissa hem celebrat el primer ple ordinari mentre a poc a poc van veient a la llum les claus per a comprendre millor els temes candents de la nostra política local.

El nostre Alcalde ha vist per fi aclarit el seu futur, provisionalment, amb el nomenament d’assessor en la Diputació, amb la corresponent nòmina de ministre que es gasten aquesta Nostra “Dipu” (governada pel PP amb el suport de Ciutadans). Mentre nosaltres estàvem barallant-nos si a Benissa cobraven 24 o 28, misèries havia de pensar el flamant assessor, el senyor Roselló s’assegurava un sou de 60.000 euros anuals i poc després , a mitjan agost signava un decret nomenant secretària accidental de l’Ajuntament de Benissa a una funcionària al·legant mèrits , titulació i idoneïtat, però que casualment és esposa del portaveu de Ciutadans a Benissa, el senyor Mollá. Amor amb amor es paga, pensara algú. El Partit Socialista considera que un Ajuntament com Benissa necessita per a la Secretaria General un funcionari d’oposició, d’habilitació estatal, nomenat per la Direcció general d’Administració Local i no nomenaments deguts al capritx canviant del senyor Alcalde, que oscil·la segons d’on vinga el vent de la conjuntura política.

D’altra banda aquest estiu ens ha portat també una altra mostra de la incompetència del govern local, l’actual i l’anterior, que es tradueix en la invisibilitat de la nostra Benissa en els mitjans de comunicació. Com tots hauran pensat es tracta del No pas de la Volta Ciclista a Espanya per Benissa. Com aquell mag que va fer desaparèixer la Torre Eiffel, els ciclistes van passar de Calp a Teulada-Moraira sense passar pel nostre terme municipal. O almenys açò van dir els comentaristes de TVE. Serà que La Fustera i la resta de la Zona Costanera ja no són de Benissa, i no ens hem assabentat? Açò explicaria perquè el nostre Ajuntament no es preocupa d’atendre les peticions dels veïns que des de fa anys demanden millores en la il·luminació, en la neteja, en la recollida de fem, etc. Açò sí, en la televisió vam poder contemplar a vista d’ocell les “millores” de la diputació en la CV-746 per a reduir la velocitat. El ple de l’Ajuntament va aprovar per unanimitat una moció contra aquestes obres però sembla que en el nostre Ajuntament les mocions sempre es queden en paper mullat.

Esperem que no passe el mateix amb la moció que el Grup Socialista va presentar, sent aprovada, en el Ple del 9 de setembre, i en els acords del qual s’arreplega:
“1. Aquest ajuntament manifesta la seua voluntat d’adherir-se al Pla del Consell per a garantir la gratuïtat dels llibres de text a tots els alumnes que cursen l’educació obligatòria en el nostre municipi.
2. Crear una comissió amb les AMPAS i Centres Educatius del nostre municipi per a estudiar l’engegada del Pla XarxaLlibres.
3. Adoptar els acords necessaris per a garantir la dotació pressupostària que corresponga a l’ajuntament.”

Per als socialistes l’educació no és una despesa. És una inversió directament en les persones, en capital humà, en igualtat. Totes les famílies podran rebre fins a 200 euros per a cadascun dels seus fills i filles escolaritzats en l’educació obligatòria (Primària, ESO i FP Bàsica).El Govern de la Generalitat entén que la gratuïtat dels llibres de text és un requisit imprescindible perquè la universalització de l’educació siga realment efectiva. Per a açò necessita la col·laboració de Diputacions i Ajuntaments.

Altres mocions que van tenir el suport del grup socialista arreplegaven la declaració de Benissa com a zona d’acolliment de refugiats. Solament el conflicte a Síria ha provocat el desplaçament de 4.000.000 de persones segons ACNUR. A Turquia romanen al voltant de 2.000.000. Líban, l’Iraq, Jordània, Egipte i altres països nord-africans acullen quasi la totalitat de la resta.

Alguns refugiats han preferit continuar camí, per açò, entre altres nacionalitats, molts sirians formen part de les 264.500 persones que han arribat a territori de la Unió Europea a través del Mediterrani des de gener fins al 14 d’agost d’enguany 2015, segons ACNUR.
Els socialistes volem contribuir amb decisió, amb iniciativa i des de la millor disposició al diàleg, en l’aportació d’algunes propostes que van en la línia de donar passos avance d’acord amb el sentir majoritari d’una ciutadania espanyola que sí és solidària. Encara està viva en la memòria la solidaritat que uns altres van mostrar amb els qui també van haver de fugir d’Espanya per motius de la guerra i posterior persecució que va viure el nostre país. Donar l’esquena a els qui avui ho necessiten és injust en si mateix, i a més, un maldestre precedent davant futures situacions de crisis que sí puguen posar en qüestió la capacitat del nostre país.

Dissabte passat en el sopar d’obertura del curs polític dels socialistes a Alacant el President de la Generalitat, Ximo Puig, i altres oradors com l’Alcalde d’Alacant, Gabriel Echávarri i l’Alcaldessa de Gandia, Diana Morant, van insistir que en el nou temps polític que ha començat l’obligació dels governants és no solament realitzar una bona gestió, sinó sobretot canviar i millorar la vida dels ciutadans. Per açò són prioritat dels socialistes en el Govern de la Generalitat i en els ajuntaments en què governem, sóls o en coalició, les polítiques educativa, sanitària i de serveis socials. Malgrat el deute de 40.000 milions que ha deixat el PP en la nostra autonomia, les polítiques socials i el diàleg permanent amb la societat han de ser la nova imatge de la Comunitat Valenciana, tan marcada en els últims anys per la corrupció i el balafiament.

Els socialistes de Benissa tenim davant nosaltres la difícil labor d’aconseguir millores per als ciutadans des de l’oposició. El fàcil és oposar-se i dir a tot que no. Però nosaltres no creiem en la vella consigna de “quant pitjor, millor”. Pretenem recolzar totes les iniciatives que redunden en benefici del nostre poble. Però en temes en què el govern del PP presenta iniciatives que pretenen fer oposició al Govern de la Generalitat o servir de matalàs a les impopulars mesures del govern del Sr. Rajoy la nostra postura serà sempre en contra.

En els pròxims dies el Sr. Roselló té cita en la Conselleria d’Obres Públiques i Territori, la responsable del qual és la socialista Mª José Salvador, per a cercar una solució a l’anul·lació del Pla General d’Ordenació Urbana de Benissa pel Tribunal Suprem. Han passat dos anys des d’aqueixa fallada i seguim igual. Com a portaveu dels socialistes de Benissa acompanyaré a la representació de l’Ajuntament per a estar ben informats i ajudar en la mesura de les nostres possibilitats a cercar la millor solució.
Benissa no pot estar parada. Els socialistes seguim vigilants, negociant i aconseguint millores. “Anem anant”.

Manolo Juan és portaveu del Grup Municipal Socialista de Benissa.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?