General

L’ajuntament no escolta els propietaris i rellança el projecte de la Ronda Nord

Gairebé un any després i mitjançant la convocatòria d’un ple extraordinari divendres que ve -dos dies abans de l’entrada en vigor de la nova Llei Urbanística Valenciana (LUV)- el PP de Benissa rescata el pla dels Cotino del calaix dels mal de caps municipals. El projecte, presentat per l’empresa de la qual és president Vicente Cotino, germà de l’actual Conseller d’agricultura, Juan Cotino, va tindre la mala sort de coincidir a la primavera de 2005 amb el pla del golf. Aquest últim se’n va anar en orris però el primer va quedar en suspens, a veure-les vindre.

Ara, a pesar de tindre l’opinió dels propietaris en contra, els populars donen llum verda a una proposta urbanística que contempla la construcció d’uns 2.000 habitatges i l’obertura d’un vial de 33 metres d’ample i uns 800 de llarg: la ronda nord. Els costos d’urbanització ascendeixen a 9 milions d’euros i haurien de ser sufragats per uns 25 propietaris. Potser en siguen alguns menys ja que “aquest estiu intermediaris s’han passejat per les cases per a comprar terrens i que l’empresa tinga més poder; així, els veïns acaben per vendre perquè no volen entrar en batalles encara que tampoc s’oposen al fet que Benissa tinga una ronda”, conta un dels titulars de propietats a la zona.

Amb tot, el batle, Juan Bautista Roselló, va assegurar ahir que “el pla compta amb el suport de la majoria dels propietaris que volen que es faça el més ràpidament possible” a més de valorar que “permetrà la construcció de 200 VPO.

Justificació

La ronda nord que comporta l’execució del pla de la família dels Cotino s’emplaçarà gairebé paral·lela a la variant de la N-332. Un desviament que començarà en breu segons va anunciar recentment a Benissa el diputat socialista a Corts Generals per València, Ricard Torres. D’aquesta manera, hi haurà dos vials -de més de 30 metres d’ample cadascun- separats per tot just un centenar de metres. El batle va justificar la ronda quan encara no s’havia anunciat la variant de la N-332 que acabaria amb el col·lapse de la travessia urbana. Després de l’anunci de la variant, va dir que el projecte seguia endavant per a connectar els barris del nord i oest del nucli urbà.

De fet, ahir va insistir en aquest aspecte en declarar que “és una actuació molt necessària perquè permetrà abordar el problema de comunicació dels barris de Sant Nicolau i del Convent així com l’accés al centre escolar Pare Melcior”.

No obstant això, per a l’oposició és una “barbaritat”. Des de CIBE-Bloc van assegurar que “ja està el 60% del sòl urbanitzable de Benissa en mans d’empreses de fora quan al municipi hi ha 500 mercantils dedicades a la construcció”. Per als independents i nacionalistes “és il·lògic desenvolupar ara la ronda quan es va a fer també la variant”.

També des de l’oposició s’han abocat acusacions d’amiguisme en el context de les famílies del PP. Cal recordar que el Secretari autonòmic d’esports, David Serra, és de Benissa i destaca per ser un dels campsistes més convençuts de la mateixa manera que ho és el Conseller Juan Cotino i, al seu torn, el batle, Juan Bautista Roselló. I parlant d’esport i política, un dels consellers delegats de l’empresa dels Cotino, Urbanizadora Ronda Norte Benissa SL, és l’exsecretari tècnic del València CF, Suso García Pitarch.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?