General

La futura casa quarter de la Guàrdia Civil de Benissa, en l’aire

Pel seu interés reproduïm aquesta notícia apareguda al diari LAS PROVINCIAS l’11 de setembre de 2009:

El futur de la Guàrdia Civil a Benissa continua sent incert. El conveni de col·laboració entre el Ministeri d’Interior i l’Ajuntament per a la construcció d’una casa quarter al municipi es va debatre en el ple però finalment va tornar a quedar sobre la taula, deixant sense resoldre la incògnita sobre el futur de la Guàrdia Civil al poble.

La proposta de conveni, va explicar el batle, Juan Bautista Roselló, és fruit de la reunió dels portaveus dels grups polítics, la batlia i un representant del Ministeri. Una proposta que si bé acceptava que les cases per als agents podien estar fora de l’aquarterament, com plantejaven des de l’Ajuntament per abaratir costos, aquestes havien de formar part d’un mateix bloc o edifici exclusiu per a la Guàdia Civil. A proposta de la batlia es va matisar la proposició del Ministeri.

Una matisació que, segons va criticar el PSPV, implicava incloure una nova clàusula al conveni per la qual s’obligava a l’Ajuntament a construir els habitatges per als guàrdies civils dins de la casa quarter. Una cosa que per al portaveu del PSPV, Vicent Cabrera, empitjora les condicions de l’anterior conveni, per la qual cosa els socialistes van rebutjar la proposta.

També el PSD i el CIBE-Bloc, van mostrar la seua disconformitat amb algunes clàusules del conveni. Cabrera va remarcar que els socialistes no estan disposats a que Benissa pague uns habitatges que després seran cedits a una altra administració i va titllar d’obstacle la petició del Ministeri que tots els habitatges estigueren en un únic bloc, ja que, va dir, això és “un caramel per a un atemptat terrorista”.

El batle va remarcar ser partidari del consens però va retreure aquesta nova discussió que, va dir, allarga els tràmits i pot acabar esgotant la paciència del Ministeri. Per això, va mostrar la seua preocupació davant la possibilitat de perdre l’ajuda compromesa pel Ministeri. El batle va remarcar que al grup popular el que li interessa és que la Guàrdia Civil tinga una casa quarter a Benissa que garantisca la permanència d’aquest cos de seguretat al poble.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?