General

Benissa no pot assumir l’alt cost de renovar la casa quarter de la Guàrdia Civil

Pel seu interés reproduïm aquesta notícia apareguda al diari LAS PROVINCIAS el 8 de maig de 2009:

Benissa pot quedar-se sense Guàrdia Civil. Una circumstància que es va posar de manifest el dimecres per la nit en el transcurs del ple, quan la corporació debatia el conveni de col·laboració entre el Ministeri d’Interior i l’ajuntament de Benissa per a la construcció d’una casa quarter al poble.

Segons va exposar el batle, Juan Bta. Roselló el conveni a subscriure amb el Ministeri ha patit una modificació que concreta que l’aportació de l’Estat per a la construcció d’una casa quarter a Benissa serà de 600.000 euros, “ni un euro més”, va matisar el batle.

Després que el projecte haja quedat fora del Pla Estatal de Seguretat Pública, les arques municipals hauran de plantar cara als més de 2’2 milions d’euros que implica l’execució d’aquesta obra. Una quantitat que va ser qualificada per l’oposició com a “excessiva”.

Roselló va remarcar que després de reunir-se amb responsables del Ministeri, i traslladar-los que des de l’ajuntament es considerava insuficient l’aportació prevista pel govern central, la resposta rebuda va ser que aquesta és l’única quantitat possible i, a més, en un termini de 10 anys.

“O Benissa accepta aquests 600.000 euros i es construeix la casa quarter de Guàrdia Civil o es desaprofita aquesta ajuda i Benissa es queda sense casa quarter de la Guàrdia Civil”, va assenyalar Roselló.

Per al batle s’hauria d’apostar perquè Benissa continue tenint serveis tan importants com és la seguretat ciutadana. Si desapareix la casa quarter, va advertir Roselló, “desapareix l’actual equip d’agents” (entre 16 i 20 professionals) reallotjats de forma provisional en unes instal·lacions cedides per l’ajuntament, i en pocs mesos, va avisar el batle, aquests agents serien traslladats a la casa quarter de la benemèrita de Calp. Sense possibilitats va agregar Roselló, de poder recuperar en un futur aquest servei a Benissa.

La proposta de l’executiu va trobar moltes objeccions en les files de l’oposició, que encara que van reconèixer la utilitat de comptar amb una casa quarter de la guàrdia civil, van criticar el cost excessiu que aquesta decisió suposarà per a les arques municipals. Des del PSD es va dir que la casa quarter de la guàrdia civil és una competència exclusivament del Ministeri, i per tant no hauria de ser responsabilitat del municipi, que ja ha cedit, va recordar, la parcel·la on edificar la futura casa quarter.

El CIBE-Bloc va qualificar de “despesa excessiva” la part que ha d’aportar l’ajuntament per a executar aquest projecte, mentre que existeixen altres prioritats ja compromeses com el promés pàrquing subterrani de la plaça. Un tema que es va deixar sobre la taula a proposta del PSPV, que emprendrà gestions per a aconseguir fons de l’Estat.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?