General

Una empresa ofereix pisos al quarter de la Guàrdia Civil que va ser desallotjat

Pel seu interés reproduïm aquest article aparegut al diari LAS PROVINCIAS el 21 de gener de 2007:

De llar del major òrgan de les forces de seguretat de l’Estat, la Guàrdia Civil, a pisos amb garatge i locals comercials. La que fins a fa unes setmanes ha sigut la casa quarter de la Guàrdia Civil i que ja ha sigut desallotjada, té els dies comptats.

L’empresa local Jaime Cuello S.A. ja promociona la venda d’apartaments en aquest solar de l’avinguda del País Valencià. Almenys, els benissers recordaran que en aquest lloc durant més de mig segle va estar la Guàrdia Civil ja que els empresaris han decidit que el futur edifici porte com a nom El Cuartel.

Molt se n’ha parlat sobre el destí final d’aquest edifici històric situat al cor de Benissa. De fet, aquesta setmana els membres del Casal Cultural-ACPV han sol·licitat a l’Ajuntament que estudie totes les alternatives per a incloure aquest edifici històric en el Catàleg de Béns i Espais Protegits de Benissa, com a Bé de Rellevància Local.

Revisió del Pla General

Durant l’última revisió del Pla General de 2003, l’equip de govern, PP, va descatalogar aquest edifici com a Bé d’Interés Local i en l’actualitat, existeixen 96 immobles que sí que estan protegits entre els quals destaquen els Molins del Collao, la Casa Cabrera, l’ermita de Santa Anna o el Convent de Franciscans.

Ara, els propietaris de la casa quarter, que durant anys han reivindicat els seus drets sobre aquests terrenys, han decidit vendre el solar i rendibilitzar uns terrenys que en dècades han estat llogats a la Guàrdia Civil per un poc més de 60 euros al mes. De fet, des de l’empresa que promou ja els pisos, van confirmar que en un mes els plànols estaran llests a disposició dels interessats a adquirir un pis. A més, van apuntar que el futur edifici El Cuartel comptarà amb diverses plantes de pàrquing i locals comercials situats als baixos. Així mateix, van destacar que és molta la gent que els ha cridat interessant-se per adquirir una casa en eixe lloc.

Les reivindicacions dels membres del Casal Cultural-ACPV es basen en que l’ajuntament benisser protegisca aquesta casa, la façana de la qual reflecteix l’arquitectura popular de la Marina Alta de finals del segle XIX i principis del XX.

Els membres del Casal Cultural-ACPV es van reunir aquesta setmana amb el batle, Juan Bautista Roselló, per a mantindre en peus el lloc que va acollir el primer molí industrial de Benissa a principis del segle XX. Després d’aquesta reunió, el Casal Cultural-ACPV va dir que Roselló s’ha compromés a estudiar les propostes que van presentar.

No obstant això, l’agrupació cultural que treballa per a defensar el patrimoni dels benissers és conscient de la dificultat que això suposa. I és que, incloure l’antiga casa quarter com un bé i espai protegit significa el desembors d’una elevada quantitat econòmica als seus propietaris que, de moment, les arques municipals no poden assumir. Per això, són poques les esperances que els queden als veïns que desitgen que no s’esfondren les antigues instal·lacions de la Guàrdia Civil.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?