General

L’ajuntament finançarà la nova caserna perquè la Guàrdia Civil es quede a Benissa

La seguretat ciutadana preocupa a Benissa i amb raó, ja que el Ministeri de l’Interior podria retirar del poble el pròxim 1 de gener l’actual dotació de la Guàrdia Civil (la nova destinació dels agents seria la caserna de Calp). El batle, Juan Bautista Roselló, va dur al ple un document de declaració d’intencions entre el Ministeri de l’Interior i l’ajuntament que compromet el consistori a construir un edifici de nova planta destinat a caserna de la Guàrdia Civil, el pressupost del qual, de moment, supera el milió i mig d’euros. El ministeri només aportarà 600.000 euros i Benissa també haurà de cedir la parcel·la.

La declaració d’intencions la van aprovar el PP, la regidora no adscrita Josefa del Valle, el PSPV i el CIBE-Bloc. El PSI es va abstindre. Amb tot, hi va haver moltes reticències.

El batle va dir que per a mantindre la dotació de la Guàrdia Civil a Benissa és “imprescindible” reallotjar els agents i abordar immediatament la construcció de la nova caserna. Roselló va demanar el suport de tots els grups per a aconseguir que “la Guàrdia Civil no abandone mai Benissa”.

Els portaveus de l’oposició van coincidir en el fet que el poble ha de mantindre la dotació de la Guàrdia Civil, però tots van criticar que l’ajuntament haurà de realitzar un gran desembors econòmic. El portaveu del PSPV, Vicent Cabrera, va admetre que les gestions que havia realitzat amb el portaveu socialista d’economia en el congrés de moment no havien donat el resultat desitjat perquè el ministeri augmentara aquesta aportació de 600.000 euros. Cabrera va proposar que la Guàrdia Civil es quede a Benissa, però “no a qualsevol preu”. Va dir que construir la caserna significa un esforç econòmic “espectacular per al poble de Benissa” i “després se l’emporta el Govern central”. “A més, també suposa un greuge comparatiu per a la nostra policia local. Anem a pagar gratis total un nou edifici per a unes unitats de seguretat i mentre la policia està en un quiosquet tercermundista”.

Mentre, el portaveu del CIBE-Bloc, Isidor Mollà, va dir que situar el cost econòmic de construir una nova caserna de la Guàrdia Civil en 1,5 milions és “una milonga del ministeri, perquè val tres vegades més”.

El portaveu del PSI, Paco Montagut, també va criticar que Benissa haja d’assumir una despesa que li correspon a Interior. “El cor ens dicta que votem en contra, però el sentit comú ens diu que ens abstinguem”, va concloure.

En el fons d’aquest assumpte, està que el lloguer de l’actual edifici de la Guàrdia Civil caduca definitivament el 31 de desembre vinent. El ministeri pagava al propietari un lloguer de 277 euros anuals. El batle va defensar la construcció a Benissa d’una nova caserna, però va qualificar de “autèntic xantatge” que Interior només accedisca a mantindre la dotació actual de la Guàrdia Civil a canvi que l’ajuntament construisca unes noves instal·lacions de 1.805 metres quadrats que inclourien soterrani, oficines i 12 pisos per als agents. “El PP farà el possible i impossible perquè la Guàrdia Civil es quede al poble”, va assegurar.

El batle també va afirmar que ja havia iniciat gestions amb la Generalitat Valenciana perquè també participe en el finançament del projecte. Roselló va considerar que l’ideal és que el ministeri, el Consell i l’ajuntament es repartisquen a parts iguals la inversió que va a suposar la nova caserna.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?