General

La Guàrdia Civil intervé cinc tones d’haixix i deté a quatre persones a Benissa

Efectius de la Comandància de la Guàrdia Civil d’Alacant, pertanyents a la Patrulla Fiscal Territorial de Calp, han intervingut prop de cinc tones d’haixix, distribuïdes en un total de 164 fardells, en la Cala de la Llobella, situada al terme municipal de Benissa. El dispositiu policial va permetre la detenció de quatre persones, totes de nacionalitat marroquina, com a presumptes autores d’un delicte contra la salut pública. Els detinguts responen a les inicials de N.CH, de 28 anys d’edat, J.D, de 19 anys, M.M. de 28 anys i K.CH, de 38 anys. A més de la droga decomissada, els agents van recuperar dues furgonetes, un turisme, telèfons mòbils i 62 marraixes de gasolina, amb 20 litres cadascuna d’elles.

Els fets van ocórrer sobre les 05.25 hores de la matinada del dilluns, 15 de desembre, quan una patrulla de Calp es trobava de servei pels voltants d’aquesta cala. Allí van observar com dues embarcacions tipus zodiac s’aproximaven a la costa amb les llums apagades i després diversos individus procedien a descarregar paquets a terra. En aquest instant van donar avís a la Central Operativa de Serveis (COS) de la Comandància i immediatament es va muntar un dispositiu envoltant la zona amb les patrulles en servei disponibles.

Segons fonts de la pròpia Comandància d’Alacant, els agents de la Guàrdia Civil van donar l’alt a les persones que estaven baixant els fardells de les llanxes fins la riba i aquests van emprendre la fugida mar endins agarrant-se a les cordes. Un dels homes va caure a la mar i va ser rescatat pels propis agents. Posteriorment es va procedir a la detenció d’altres tres individus implicats en aquest contraban de droga que va arribar els 4.920 quilograms de pes. El Tinent Cap de la Caserna de Calp, José Luís Morillo, ha assenyalat que aquesta intervenció antidroga és una de les més importants per la quantitat d’haixix intervingut i pel nombre de detinguts. Així mateix, Morillo ha comentat que aquest any han recuperat més de 20.000 quilos de droga en totes les actuacions realitzades en distints punts de la costa (Benissa, Dénia, Altea, La Vila Joiosa, etc.).

Els quatre detinguts han passat a disposició judicial i s’ha precintat un xalet que tenien llogat en la zona litoral de Benissa.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?