General

El PSPV de Benissa proposa una altra casa quarter de la Guàrdia Civil

Pel seu interés reproduïm aquesta notícia apareguda al diari LAS PROVINCIAS el 23 de maig de 2009:

Els socialistes no estan disposats a que Benissa es quede sense els serveis de la Guàrdia Civil i han plantejat una alternativa al projecte municipal de construir una casa quarter, que suposa una despesa per a l’Ajuntament d’1, 6 milions d’euros, que pot hipotecar les arques municipals per als anys vinents.

El portaveu del PSPV, Vicent Cabrera va aportar ahir una alternativa que en la seua opinió seria “més viable per a possibilitar que Benissa mantinga aquest servei”.

La proposta que presenta aquest partit al batle, Juan Bautista Roselló, implica la construcció d’una casa quarter d’una superfície de 600 metres quadrats, el cost dels quals no superaria els 600.000 euros, que podria finançar íntegrament el Ministeri de l’Interior, i la quantitat que anava a invertir l’Ajuntament, que es dedique a llogar cases del poble per als agents destinats a Benissa.

Cabrera suggereix al batle que abandone el projecte “faraònic” aprovat per l’executiu local, que segons apunta el líder dels socialistes, és el més car dels tres que es van presentar, i que atenga a l’alternativa del PSPV.

Cabrera va explicar que després de realitzar les consultes pertinents, han esbrinat que per a posar en marxa una unitat de la guàrdia civil amb uns 26 o 30 agents, com és el cas de Benissa, es precisa un aquarterament de no més de 600 metres quadrats.

Un edifici de dues plantes que incloga tots els serveis i oficines necessàries per a una casa quarter intermèdia, el cost de de construcció de la qual no superaria els 600.000 euros, quantitat que s’ajusta a l’ajuda que està disposat a facilitar el Ministeri de l’Interior.

El tema de les cases per als agents es podria solucionar, segons Cabrera, arribant a un acord amb propietaris des cases ja construïdes, tenint en compte l’excedent de cases existents al municipi, per a cedir-les als agents. A diferència de la Casa Quarter, aquestes cases estarien sempre a la disposició de l’Ajuntament i no haurien de ser cedides a l’Administració central. A més, es tracta d’aplicar una fórmula amb la qual la inversió que fa l’Ajuntament es queda al poble.

Aquesta proposta dels socialistes planteja doncs que l’Ajuntament, a través del lloguer, el lloguer amb possibilitat de compra o per adquisició, es faça càrrec dels habitatges que seran cedits als agents de la Guàrdia Civil que siguen destinats a la casa quarter del poble.

I si finalment no prospera cap alternativa i els agents se’n van a Calp, Cabrera afirma que la Guàrdia Civil continuarà patrullant el poble amb unitats mòbils.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?