General

Interior considera il·legal que els veïns vigilen les urbanitzacions de la costa

Els Ajuntaments de Benissa i Teulada podrien haver incorregut en una il·legalitat en permetre que els habitants de les urbanitzacions dels seus termes municipals participen en la vigilància de les zones residencials. En aquest sentit, arran de les mobilitzacions en un complex urbanístic d’Altea la subdelegada del Govern a Alacant, Etelvina Andreu, va manifestar que “no són legals”. Així mateix, la responsable d’interior a les comarques alacantines va afegir que “qualsevol mesura de barricada o qualsevol patrulla per part de la ciutadania no és una mesura legal”.

Des de la passada setmana els consistoris de Teulada, primer, i Benissa, després, han anunciat que els habitants de les urbanitzacions en què es registren majors índexs de robatoris participaran activament en la vigilància de les seues zones residencials. En aquest sentit, en ambdós municipis s’establirà una xarxa de veïns col·laboradors que informaran en cas d’observar situacions sospitoses als carrers o habitatges.

En les seues declaracions, la subdelegada del Govern a Alacant, Etelvina Andreu, va distingir entre urbanitzacions privades i públiques. En el cas dels municipis de la Marina Alta les zones residencials són de lliure accés pel que “una persona pública no pot patrullar si no pertany a un cos de seguretat, ja siga policia nacional o guàrdia civil”.

Domini del castellà

Seran diversos els ciutadans que faran d’informadors per a la policia local ja que ells exerciran el paper de contacte per a la resta de veïns. Pel que fa a això, s’intentarà des dels ajuntaments que aquests habitants dominen el castellà per a facilitar la comunicació amb el cos de seguretat i, així mateix, amb el gran nombre de residents que parlen idiomes estrangers. Amb tot, a partir de novembre, en el cas de Benissa, es crearà un pla de treball perquè la tasca informativa es repartisca entre diversos ciutadans de cada barri o urbanització.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?