General

Paloma Hoffman assumeix la presidència de l’Associació de Veïns Costa Benissa

La nova Associació de Veïns Costa Benissa va celebrar el dimarts una assemblea general en què es van donar a conèixer els noms dels membres de la Junta Directiva. Paloma Hoffman és la presidenta i Conrado Antón el vicepresident. A més, Pauline Mitchell exercirà de tresorera i Joan Perles de secretari. Entre els vocals cal assenyalar la presència de Charles Svoboda, president d’Abusos Urbanístics No, i de María Vicenta Escortell, antiga presidenta de l’Associació de Veïns del Baladrar, entre uns altres. Aquesta nova entitat agrupa a un nodrit nombre de residents en totes les urbanitzacions i partides rurals disseminades al llarg del terme municipal.

El seu objectiu principal és conjuminar forces de cara a l’administració per a reclamar més serveis. Entre els temes pendents de solució estan la millora de la recollida d’escombraries, l’enllumenat públic, l’augment de la seguretat ciutadana, la reparació de les calçades, la falta de rètols en els carrers, etc. A més, en la reunió es van comentar també velles reivindicacions dels habitants de la zona de la costa, com el projecte d’ampliació de la carretera Moraira-Calp, i es van comentar les obres del passeig ecològic del litoral.

Paloma Hoffman serà la representant de l’Associació de Veïns Costa Benissa en el Consell Municipal d’Urbanisme, Patrimoni i Medi Ambient i s’ha establert una quota anual de 30 euros per als socis. A més, es va aprovar també la signatura d’un conveni de col·laboració amb l’entitat Abusos Urbanístics No i es va fixar el dia 4 de juny per a la pròxima assemblea. L’associació compta ja amb una adreça de correu electrònic per a recollir totes les sol·licituds d’adhesió: costabenissa@hotmail.com.

SENSE MOTIVACIÓ POLÍTICA

L’associació Abusos Urbanístics No té el Pla General d’Ordenació Urbana de Benissa al punt de mira. De fet, aquesta associació va presentar al desembre de 2003 un recurs d’alçada contra aquest document i, més recentment, al març d’aquest any, ha formalitzat un recurs contenciós-administratiu davant el Tribunal Superior de Justícia del País Valencià. El president, Charles Svoboda, ha remès una carta al batlle, Juan Bautista Roselló, desmentint que la seua forma de conducta té “motivacions polítiques”. Svoboda afirma que “som neutrals políticament parlant i les nostres intencions estan mogudes per la defensa dels ciutadans contra els abusos urbanístics i mediambientals”.

Abusos Urbanístics No està integrada per persones a títol individual, sense tenir en compte les seues orientacions polítiques. “La nostra política”, afegeix Svoboda, “és fer quant puguem, on puguem, per a protegir el Dret a la Propietat i el Medi ambient”. En aquest sentit apunten a una sèrie d’errors “d’embalum” comesos en el procés de desenvolupament d’alguns programes urbanístics, hi ha imperfeccions tècniques i fallades en la notificació d’aquests i no s’han respectat reglaments i directives de la Unió Europea en el PGOU, segons la seua opinió.

En tot cas, la interposició de recursos duu implícit, segons comenta Svoboda, un missatge implícit: “existeix un considerable risc per a qualsevol urbanitzador que pretenga actuar basant-se en el PGOU recorregut, fins i tot per al propi Ajuntament, atès que, inevitablement, s’interposaran quantioses reclamacions d’indemnitzacions per mals, asseient, per altra banda, un precedent per a accions similars en altres jurisdiccions”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?