General

Els veïns de la Llobella protestaran en València contra la urbanització de la costa

L’ambiciós projecte que pretén urbanitzar La Llobella segueix crispant els ànims dels veïns que actualment resideixen en aquesta partida rural. Ahir al matí, l’associació de veïns de la costa de Benissa, es va reunir amb el batle, Juan Bautista Roselló, per a demanar una reunió en què es clarifique què és el que va a passar amb les seues propietats, a més de l’estudi exhaustiu de com és la situació actual per a minimitzar les destrosses possibles en les seues propietats.

Per la seua banda, Roselló va accedir a la celebració del debat que els veïns demanaven. Aquest se celebrarà en dues ocasions. Un el 22 de febrer a les 18 hores per als veïns de parla alemanya i el 23 a la mateixa hora per a residents anglesos i francesos. Ambdues reunions se celebraran en la Casa de Cultura de Benissa.

Els residents de la Llobella duen temps protestant per la desinformació sobre l’expropiació que sofriran els seus terrenys quan es comence a urbanitzar la zona. A més, segons va explicar ahir la presidenta de l’associació, Paloma Hoffman, “amb el nou pla hauríem de cedir els terrenys i probablement hauríem de sufragar nosaltres mateixos les despeses d’infraestructures d’urbanització”.

En aquest sentit la presidenta va valorar com a molt positiva la trobada amb el batle ja que d’aquesta forma “els afectats podran presentar la seua situació real i l’ajuntament podrà prendre mesures referents als problemes”. A pesar d’això, segons va constatar Hoffman “no som optimistes sinó pragmàtics, pel que seguirem insistint”. De fet, l’associació no només va a realitzar actuacions a nivell local, sinó també en la comunitat. El proper 12 de març, els veïns de La Llobella acudiran a València per a presentar la seua oposició pel que fa a la urbanització de la zona, i la seua inconformitat de l’avantprojecte de la llei d’urbanisme valenciana. Aquesta nova llei, “suposa una reculada respecte a la seua antecessora, la LRAU, ja que presenta molts més inconvenients per als propietaris que per als constructors”, va advertir ahir la presidenta de l’associació.

Així mateix, a aquesta manifestació està previst que assistisquen altres associacions i plataformes que es posicionen en contra de l’urbanisme salvatge que, actualment, està sofrint la Marina Alta. De fet, alguns representants d’Abusos Urbanístics No (AUN), llegiran un manifest davant les Corts contra la LUV. Amb aquesta protesta les associacions pretenen pressionar el govern valencià perquè cessen les construccions dels nombrosos camps de golf i zones residencials en la comarca.

Per altra banda, els veïns de La Llobella i grups ecologistes, recorden que és l’últim tram de costa verge en 30 quilòmetres entre Moraira i Altea, a més de ser “patrimoni natural”. La Llobella forma part d’una vall de terrasses que treuen el cap pel mediterrani amb diferents varietats de cultius com la vinya i l’olivera. Un paisatge gairebé únic en el litoral de la Marina Alta que contrasta amb la massiva urbanització de la resta de la costa, repleta d’habitatges unifamiliars i zones residencials i comercials.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?