General

L’ex-cap de l’espionatge de Canadà lidera la protesta contra les expropiacions en la costa

L’exdirector del servei d’intel·ligència de Canadà, Charles Zvoboda, encapçala una llista de 20.000 estrangers amb interessos immobiliaris en la costa valenciana que protesta contra la Llei Reguladora de l’Activitat Urbanística (LRAU). Zvoboda, que té una propietat en la localitat de Benissa, en la zona de la partida de Benimarco, ha advertit que el País Valencià es convertirà en “un mur de rajola econòmica”.

Segons l’ex-cap de l’espionatge canadenc, que resideix des de fa anys en la costa valenciana, el Govern de la Generalitat “està fortament endeutat i confia enterament en un únic sector, el de la construcció”. En opinió de Zvoboda pràcticament cada localitat valenciana “té plans per a construir milers d’habitatges més en l’esperança de convertir-se en un nou ‘El Daurat’ a costa de les hordes de jubilats que procedeixen del nord d’Europa”, assenyala.

La de Zvoboda és una de les 20.000 signatures que ha rebut l’ambaixador britànic a Espanya, Stephen Wright, qui ha unit la seua veu a la d’altres setze ambaixadors de països europeus per a protestar contra suposades expropiacions de les propietats d’estrangers al País Valencià.

De les protestes s’ha fet eco el diari britànic The Sunday Telegraph que ahir recollia una informació, segons la qual propietaris estrangers han hagut de vendre els terrenys “entorn de les seues cases per una desena part del seu valor a més de pagar gairebé 350.000 euros en obres d’infraestructura”.

Carta dels ambaixadors a Zapatero

Els 17 ambaixadors han escrit, segons el periòdic, al president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, instant-li a posar fi “a l’aparent abús de la legalitat” per part del Govern valencià i advertint-li que està perjudicant la reputació del país.

A pesar de les crides a la Generalitat, els ambaixadors es queixen en la seua carta que la llei en qüestió “segueix en vigor i molts residents es troben amenaçats per l’expropiació de les seues cases o s’exposen a grans exigències financeres de promotors d’urbanitzacions”, afegeix el diari.

Segons el periòdic, la protesta reflecteix la creixent irritació entre els propietaris d’habitatges en una zona de 240 quilòmetres al llarg de la Costa Blanca”. Les seues protestes se centren en la Llei Reguladora de l’Activitat Urbanística (LRAU), destinada a impedir que els amos de propietats s’oposen als plans urbanístics i que està sent “explotada per empreses de construcció amb el suport de polítics locals corruptes”, diu el Sunday Telegraph.

“En una localitat després d’una altra -a aquestes companyies- se’ls ha donat el dret de confiscar els terrenys entorn dels habitatges d’estrangers a canvi de sumes ridícules i a exigir-los a aquests a més el pagament de certes quantitats per a sufragar la construcció de carreteres, clavegueram i altres serveis”, afegeixen.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?