General

Una nova associació denuncia l’abandó de les urbanitzacions i reclama més serveis a Benissa

Fer-se sentir davant l’administració és l’objectiu principal d’un nou col·lectiu de ciutadans: l’Associació de Veïns Costa Benissa. Aquesta plataforma veïnal aglutina a una bona part de les comunitats de propietaris de les distintes partides rurals i urbanitzacions de la zona de la costa, com Baladrar, Pedramala, Montemar, La Fustera, Sant Jaume, Tossalet, Santa Anna, Fanadix, La Llobella, etc. La seua principal queixa és l’abandó i la falta de serveis públics en totes aquestes àrees. En el deure els responsables municipals assenyalen la necessitat de millorar la recollida d’escombraries, la il·luminació de certes zones, els problemes d’inseguretat ciutadana, el repartiment del correu, etc. A més, exigeixen la ubicació d’una oficina administrativa per a evitar els desplaçaments fins el nucli urbà i una seu auxiliar del Centre de Salut.

Un dels representants de l’Associació de Veïns Costa Benissa, Joan Perles, ha assenyalat que “la nostra idea és unir-nos tots per a tenir més força i ens agradaria comptar amb un vocal de cadascuna de les urbanitzacions i partides rurals”. Per la seua banda, Maria Vicenta Escortell, presidenta de l’Associació de Veïns de Baladrar, comenta que “tots compartim els mateixos problemes i veiem que hi ha un abandó en els serveis quan nosaltres paguem els mateixos impostos”. Amb aquest nou col·lectiu es pretén, a més, afavorir la integració de tots els residents europeus que moltes vegades no expressen els seus problemes per no dominar la llengua. La nova associació ofereix assessorament i atenció a tots ells en distints idiomes com l’anglès, francès i alemany.

Un altre dels membres de l’Associació, Conrado Antón, insisteix que “volem que ens escolten, perquè sembla que des de l’ajuntament ho saben tot i no compten amb l’opinió dels veïns”. En aquest sentit, Antón sol·licita participar en el desenvolupament de la futura àrea administrativa de La Llobella, inclosa en el PGOU, “per a marcar les necessitats reals de tota aquesta zona”. A més, aquest grup de veïns volen estar en el Consell Municipal d’Urbanisme i Medi Ambient i una de les seues propostes és l’elaboració de l’Agenda 21 Local per a buscar el desenvolupament sostenible de la ciutat.

ASSEMBLEA GENERAL

L’Associació de Veïns Costa Benissa celebrarà dimecres que ve, 24 de març, una assemblea general, a les 18 hores en la tercera planta del Centre Cultural. En aquesta reunió es triaran als membres de la junta directiva i s’establiran les pautes més urgents i les actuacions a seguir de forma immediata. Perles ha matisat que “aquesta associació és independent, és a dir, no té cap vinculació política, i les seues actuacions aniran sempre encaminades a la defensa dels interessos de la població de la zona”. Per això fa una crida a “tots els veïns de la zona costanera que tinguen interès de participar”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?