Natura

Un incendi forestal amenaça diverses urbanitzacions de Calp i Benissa

Pel seu interés reproduïm aquesta notícia apareguda el 12 de febrer de 1985 al diari El País:

Un incendi forestal es va declarar ahir per la vesprada en el terme municipal de Calp i es va estendre, a causa del fort vent, fins diverses urbanitzacions de Benissa. A les sis de la vesprada es considerava controlat, però es temia que amb la caiguda de la nit poguera prendre proporcions majors, si seguia el fort vent. Diversos xalets de les urbanitzacions afectades han hagut de ser evacuats per a evitar riscos, principalment per la gran fumarada que existeix a la zona. El foc es va iniciar passada la una de la vesprada en la partida de L’Empedrola, per causes que es desconeixen i va seguir per un vessant de la muntanya on es troben les urbanitzacions Gran Sol i Pedramara, aquesta última ja en el terme de Benissa. La zona està molt pròxima a la mar i el foc afecta unes plantacions de pins i plançons, amenaçant nombrosos xalets allí existents.

Aquesta és una de les principals masses forestals que encara queden a la comarca de La Marina. La majoria de les urbanitzacions ací existents pertanyen a súbdits estrangers.

En l’extinció de l’incendi participen tots els efectius de la companyia de la guàrdia civil de Dénia, policia municipal de Calp i Benissa, protecció civil i voluntaris d’ambdós pobles, així com bombers dels parcs d’Alcoi, Benidorm i Dénia.

Enllaç


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?