Infobenissa TV

Infobenissa TV: Entrevista a la partida de Canor

Entrevista a la partida de Canor de Telebèrnia
Entrevista a la partida de Canor de Telebèrnia

Infobenissa publica hui el que va ser el primer episodi del programa “Paratges, contaralles i personatges” emés per Telebèrnia a finals dels anys huitana i que va estar dedicat a la Partida de Canor. Pere Cabrera entrevista a Pepe Ribes “0’95”, iaio del regatista benisser, el qual està acompanyat per dos familiars, Joano i Salomó.

Pepe conta com era la vida a la partida, ens explica què es el Canor de dalt i el Canor de baix, les festes que feien a l’estiu per totes les casetes, la frustrada carrera del torero Monte Verde, que vivia a la Mallada Verda, i altres personatges com Toni El Cego. Apareixen també reflectides les partides de pilota i la producció de la pansa.

Després de l’entrevista apareixen imatges de tota la partida com la Torreta de Canor, la Teulera i els forns de calç, casetes i riuraus, i un incipient Polígon Industrial La Pedrera del qual es destaca que encara ha de fer el seu camí.

Pere Cabrera recita alguns dels poemes del poeta benisser Joan Ribes Ivars, germà de Pepe.

El vídeo, de la mateixa forma que la resta de vídeos de l’arxiu de Telebèrnia, ha estat cedit amablement per Pepe nave Femenía “Carbonero”, per a la seua digitalització i publicació a Infobenissa.

Des d’Infobenissa s’aprofita també per recordar que totes les persones que desitgen alguns dels vídeos que anem publicant en format DVD poden posar-se en contacte amb nosaltres mitjançant el formulari de contacte.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=82gP0af6-As[/youtube]


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?