Infobenissa TV

Infobenissa TV: Entrevista a Pere Bigot a Berdica

Infobenissa TV publica hui l’entrevista que Telebèrnia va fer a Berdica l’any 1989 per al programa “Paratges, contaralles i personatges”, un espai que combinava entrevistes amb gent de les partides i imatges de la zona.

En el programa de Berdica, Pere Bigot i el Tio Carlos del Pi, acompanyats per Joan del Tossal i Salvador Martinez, són entrevistats per Pere Cabrera.

Pere Bigot, vestit amb la seua habitual disfressa de cowboy, conta els seus viatges a Amèrica i relata els seus records a la partida quan era un xiquet. La construcció del tren, les sènies i el seu paper com a amenitzador dels primers turistes estrangers que arribaven al poble amb el trenet conegut com “El limonero” són només alguns dels temes que tracta. A pesar de la insistència de l’entrevistador, Pere Bigot, s’escapoleix i evita contestar un dels seus millors secrets: D’on aconseguia totes les disfresses que portava al poble i que feien les delícies dels més menuts?

Per altra banda, el Tio Carlos del Pi ens conta l’origen de les festes de Berdica, que van sorgir com una festa cívica l’any 1931 en plena època de la II República. Tanta novetat va suposar, que fins i tot, a pesar de llogar un grup de músics de la Banda de Benissa, aquests no s’ho cregueren i no aparegueren.


Comentaris a la notícia

Vicente Ibañez

Un gran document per al record. Molts xiquets i no tan xiquets van viure les fantastiques desfilades, la musica del seu acordeon, les històries dels seus viatges i vivències. Enhorabona a Infobenissa per la publicació.


Vanessa

Meravellos testimoni, fantàstica tasca la vostra. Gracietes...i continueu.


Joan B. Gandia

Moltes gràcies pels vostres comentaris i ànims. Poc a poc anirem traent més documents com este per poder preservar el patrimoni audiovisual de Benissa.


Joan Nave i Fluxà

Quina faena més encertada! És emocionant escoltar-los. Quin tresor de document. Endavant amb la tasca!!


Vicent García

Aquest testimoni gràfic, ... hauria d'estar en els temaris.

L'enhorabona!


Voleu deixar un comentari a la notícia?