Cultura

Els Xirimiters Pere Bigot de Benissa compleixen una dècada

La Colla de Xirimiters Pere Bigot
La Colla de Xirimiters Pere Bigot

Enguany la Colla de Xirimiters Pere Bigot de Benissa celebra una Santa Cecilia molt especial, ja que compleix el seu desè aniversari. Anit aquest grup de músics va oferir un fabulós concert, homenatjant la figura del benisser que els dóna nom.

Un personatge d’aquest municipi considerat com a pioner dels actuals showman que, entre moltes de les seues gestes, té la del seu viatge de Berdica, partida rural de Benissa, a Nova York. Mil i una aventures que es recullen en un llibre de Bernat Capó.

Pere Bigot va dedicar els seus últims anys als xiquets del poble, que a l’eixida els diumenges de missa, se li apropaven per acompanyar la música del seu acordió amb improvisats tambors fets de grans pots buits.

Els orígens de la colla es remunten a l’any 2000, quan un grup de dolçainers van decidir ajuntar-se per anar de poble en poble i de festa en festa per oferir la seua música. Però va passar el temps i van anar més enllà, van recuperar la música tradicional i es van atrevir amb noves composicions arribant a guanyar el I Concurs de Colles del Verger en 2007.

Sota la batuta de Santi Bertomeu la Colla de Xirimiters Pere Bigot ompli de gom a gom tots els auditoris on actua i, al seu pas, sorprèn a aquest públic que descobreix com el so de la dolçaina i el tabal pot fins i tot amb les peces més clàssiques i conegudes. Ara poden festejar una dècada de música.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?