Cultura

Presenten el llibre de Bernat Capó “De Berdica a Navayork. Viatges i aventures de Pere Bigot”

Divendres que ve, dia 30 de gener, a les 19.30 a la Seu Universitària i dins dels actes de la Fira i Porrat de Sant Antoni 2009, la Regidoria de Cultura de Benissa juntament amb la Seu Universitària presentaran el llibre de Bernat Capó “De Berdica a Navayork. Viatges i aventures de Pere Bigot”.

Intervindran el regidor de Cultura Francesc Xavier Tro, la directora de la Seu Universitària, Teresa Morell, responsables de les dues institucions que han fet possible la traducció i edició d’aquest llibre, així com Robert Escolano, del Secretariat de Promoció del Valencià de la Universitat d’Alacant i Pere Cabrera, mestre benisser.

El protagonista d’aquest llibre és Pedro Ivars Sala, “Pere Bigot”, persona d’un gran bondat, recordat per tots els benissers per algunes de les seues aficions, com les disfresses i tocar l’acordió.

El llibre original és de l’any 1978 i estava escrit en Castellà. Ara, després de 30 anys, l’Ajuntament de Benissa i la Universitat d’Alacant han decidit traduir-lo al Valencià. El seu autor, Bernat Capó (Benissa, 1928) és escriptor i periodista. Un home exemplar, de trajectòria cívica i humanista, que ha participat en moltes empreses culturals com la fundació del Diari de València o de Notícies al Dia, al mateix temps que col·laborava amb els seus escrits en altres mitjans.

Com a escriptor s’ha interessat per la cultura popular, tema que ha tractat en llibres narratius, com “Espigolant pel rostoll morisc” (1980), o assajos, com “Costumari valencià (1992-94)”.

Durant els últims temps ha estat homenatjat al seu poble, que ha posat el seu nom a la Biblioteca Municipal de Benissa. A més, els escriptors catalans li van fer també en 2001, un homenatge pel conjunt de la seua obra. L’editorial Bullent va crear en 1999 el Premi de Cultura Popular Bernat Capó.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?