Cultura

El jurat declara desert el Premi Bernat Capó en la seua desena edició

Per primera vegada en els seus deu anys d’història, el Premi Bernat Capó de difusió de la cultura popular, que es lliurava ahir, ha quedat desert. Anit va tindre lloc a Dénia el tradicional sopar que, com el mateix premi, organitza Edicions del Bullent i el Museu Valencià d’Etnologia, l’ajuntament de Dénia i la Mancomunitat de Municipis de la Marina Alta, que aporta el grup de música que va amenitzar la vetllada: el quintet de vent Verger.

Els assistents al sopar de lliurament del premi van poder gaudir d’una exposició instal·lada expressament amb motiu del desè aniversari. L’exposició és una mostra de l’obra guanyadora de l’any anterior, “Màgia per a un poble”, una guia de creences i criatures màgiques populars que passarà per tots els pobles que la puguen exposar de la mà del Museu Valencià d’Etnologia de la Diputació de València i Edicions del Bullent.

En el transcurs de l’acte es va fer al·lusió al mèrit per arribar a la desena edició. Álvaro Monferrer va parlar en nom dels guanyadors de les passades edicions, posant l’accent en la importància del Premi Bernat Capó en la difusió de la cultura popular. Monferrer va guanyar la cinquena edició amb el llibre “Romancer valencià”.

Joan Seguí, director del Museu Valencià d’Etnologia, va parlar del Premi Bernat Capó com un esdeveniment clau per a la popularització de les temàtiques de la cultura popular. Nuria Sendra, editora d’Edicions del Bullent va destacar que a tot premi li arriba un dia com aquest, del qual no sorgeix cap llibre. “el 2008 el recordarem com un any de crisi, també al Bernat Capó, però tota crisi obri una porta, pel que és possible que algun dels presents enguany puga per guanyar-lo un altre any, amb els pertinents canvis”.

Més tard se li va fer lliurament a Bernat Capó, de la mà de Pinet, d’un quadre amb el seu retrat que fa anys va pintar Romaguera i estava perdut. El llenç, de grans proporcions, va ser exposat en el seu moment a Gandia i París. El regidor de Cultura de Dénia, Juan Sancho, va tancar l’acte en nom de l’Ajuntament. El jurat d’aquest premi el van formar Josep Vicent Frechina, Francesc Llop, Flaminia Guallart, Juan Antonio Alcántara i Albert Moncusí.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?