Cultura

Bernat Capó rep el premi Vicent Ventura per la seua aportació envers la cultura

L’escriptor i periodista local Bernat Capó ha estat guardonat amb el Premi Vicent Ventura de 2004 per la seua aportació envers la recuperació i la difusió de la cultura popular. A més a més, aquest reconeixement distingeix també a aquelles persones que han demostrat el seu compromís cap a la llengua i les tradicions valencianes. I així ho ha fet l’autor de llibres com “Costumari valencià”, “Terra de cireres”, “Espigolant per rostoll moric” i molts altres. Este premi està organitzat per les Universitats de València i Jaime I de Castelló, els sindicats UGT i CCOO i la Unió de Periodistes Valencians. La del 2004 és la cinquena edició i el guardó es lliurarà l’1 d’abril, a les 20 hores, en l’Aula Magna de la Universitat de València. L’acte es completarà amb un conferència de Tomàs Llopis i Guardiola.

Bernat Capó ha rebut amb molta il·lusió aquest premi perquè té un valor sentimental i molt emotiu, a banda del reconeixement que suposa cap a la seua obra literària i intel·lectual. “Estic molt content”, subratlla Capó, “perquè de tots els premis honorífics que poden donar-me aquest és molt especial per a mi”. La raó no és cap altra que a Capó li uneix una amistat personal amb Vicent Ventura, la persona que el va introduir en el món del periodisme, quan era molt jove, a través de les pàgines del diari Jornada, de València.

El premi Vicent Ventura completa el llistat de reconeixements que té l’escriptor benisser. Bernat Capó és, entre d’altres, soci d’honor de l’Associació d’Escriptors de Llengua Catalana (2001) i de l’Institut d’Estudis Comarcals de la Marina Alta (2002). Fa un parell d’anys va rebre el Premi de Comunicació i Difusió de la Cultura atorgat per l’Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana. A més, l’editorial El Bullent convoca el Premi Bernat Capó-Bancaixa de Difusió de la Cultura Popular i la biblioteca del seu poble porta el nom d’aquest il·lustre benisser des de fa uns anys.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?