Cultura

El premi Bernat Capó adquireix projecció internacional

Pel seu interés reproduïm aquesta notícia apareguda al diari LAS PROVINCIAS el 16 de novembre de 2007:

Un total de 14 obres s’han presentat a la novena edició del Premi Capó, de difusió de la cultura popular. I un d’aquests treballs està escrit en Italià. Això li dóna una projecció més internacional al guardó.

Nuria Sendra, d’Edicions del Bullent (encarregada de publicar l’obra guanyadora), va destacar aquest aspecte en la presentació d’aquesta nova edició celebrada a l’Hotel Costa Blanca de Dénia.

Per tant, aquesta obra en Italià és una de les que opta a ser una de les finalistes, els premis de les quals es lliuraran el divendres 23 de novembre, a les 21.00, en els salons El Poblet, a Les Rotes.

Un acte que estarà amenitzat per la música de la guitarrista de Pedreguer, Cristina Martí. La part musical és l’aportació que tots els anys realitza la Mancomunitat Cultural de la Marina Alta a l’esdeveniment, segons va ressaltar el seu coordinador Vicent Ortuño.

La presentació va estar marcada per l’absència de l’escriptor i periodista benisser que dóna nom a aquests premis. Bernat Capó no va poder assistir per motius de salut. Sendra va ser l’encarregada de llegir un escrit remés per Capó on disculpava la seua absència i emplaçava a tots els presents a veure’s en el sopar-lliuramen de premis.

Entre els presents també van estar el regidor de Cultura de Dénia, Pau Reig, el director de la Xarxa de Museus de la Diputació de València i del Museu Valencià d’Etnologia, Joan Gregori, el president de l’Institut d’Estudis Comarcals de la Marina Alta, Toni Prats, el coordinador de la MACMA, Vicent Ortuño i Gabriel Sendra, d’Edicions del Bullent.

Prats es va centrar en la figura de Capó, de qui va ressaltar que “és una persona que ha revaloritzat la cultura popular en els seus escrits”, pel que la revista Aguadolç publicarà un dossier monogràfic sobre la seua figura.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?