Cultura

El benisser Bernat Capó rep el Premi Ocell 2006

El periodista i escriptor Bernat Capó i Pepa Romans del restaurant Casa Pepa van rebre el dissabte emocionats els premis “Ocell” de 2006. Amb aquests guardons l’Associació Cultural Ocell pretén reconèixer públicament les persones i col·lectius que destaquen en el camp professional de la cultura en general. Per a premiar la llarga dedicació que tant Capó com a Romans han aportat a la cultura de la Marina, l’associació els va lliurar una peça de Rafael Carrió així com una reproducció de “L’Ocell cantautor” de Joan Castejón.

El president del MACMA, Vicente Ortuño va destacar en el seu discurs que el premi d’aquest any se li atorga a Bernat Capó, col·laborador tant dels diaris Levante com del Información, una persona “que a més de destacar el seu currículum s’ha de ressaltar sobretot el seu vessant humà, una persona benvolguda i valorada per tota la gent i compromesa i fidel a uns ideals i una de les persones que més ha fet per a salvaguardar la nostra cultura popular i fer que molta gent la descobrisca i la vulga”.

Per altra banda, la 6a edició dels premis Ocell va retre homenatge al treball i trajectòria professional de Pepa Romans cuinera i propietària del restaurant Casa Pepa d’Ondara. Allí es va fer esment des dels seus inicis en la cuina en la qual destacaven els seus plats a força d’arrossos i la seua evolució gastronòmica entre la qual figura la cuina de vapor fins que es va iniciar en l’elaboració de plats moderns i lleugers per als quals utilitza innovadores tècniques de cocció. La seua tasca gastronòmica ha sigut reconeguda pels crítics més prestigiosos i ha aconseguit una estrella en la Guia Michelín o un sol en la Guia Campsa, entre d’altres. A més participa habitualment en les jornades gastronòmiques més importants de l’estat com són les de Sant Sebastià, Barcelona, Bilbao, Almansa o la Vila Joiosa.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?