Editorial

Infobenissa posa en marxa el projecte Infobenissa TV

Molí del Pla dels Molins
Molí del Pla dels Molins

Des d’Infobenissa ens complau presentar hui el projecte Infobenissa TV, un canal audiovisual on recollir la memòria del nostre poble.

Hi ha informació detallada sobre el projecte i altres novetats que proposem per a aquest 2013, any del nostre 10é anniversari, en l’article que hem escrit per al Llibre de Festes de la Puríssima Xiqueta i que els festers ja estan començant a distribuir per les cases.

No obstant això, podem dir que serà un projecte basat en l’arxiu documental de l’antiga Telebèrnia (tot un tresor!) i d’aportacions de particulars, i ací és on fem una crida per col·laborar. Si teniu vídeos del poble que trobeu puguen ser interessants no dubteu a posar-vos en contacte amb nosaltres mitjançant la secció Contacta. A canvi de la vostra ajuda rebreu de forma totalment gratuïta una còpia en format digital en DVD del vostre vídeo.

Comencem Infobenissa TV amb un vídeo històric sobre l’enderrocament de l’últim molí del Pla dels Molins, cap a l’any 1973. La gravació, feta en Super8, ha estat cedida per José Nave Femenía. Aquest primer vídeo es completarà dijous amb un article sobre els molins del Pla dels Molins i els anys 60-70, època en què es va produir una gran pèrdua del nostre patrimoni cultural, escrit per Joan Josep Cardona, cronista oficial de la vila de Benissa.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=5-5vL9v3moM[/youtube]


Comentaris a la notícia

Carlos Font

Em pareix molt interessant i molt bona la vostra idea. El primer vídeo un encert, llàstima que en aquells anys no es valorara el patrimoni com hui en dia. A vore si la gent s'anima i vos envia vídeos interessants com aquest.


Joan B. Gandia

Moltes gràcies Carlos! La veritat és que va ser una època en què es va fer molt de mal, i la coincidència amb els primers anys de la democràcia supose que tampoc ajudaria per falta d'una conciència democràtica i de participació ciutadana. Et recomanem pegar-li una llegida a l'article de Joan Josep Cardona que publicarem demà dijous pel matí.

Ens agradaria molt que la gent s'animara a fer-nos arribar els seus vídeos. Segur que hi ha vistes del poble, personatges coneguts o oficis tradicionals que estaria bé recollir. És també un patrimoni que no s'hauria de perdre.

Una abraçada.


Voleu deixar un comentari a la notícia?