General

Es publiquen al DOGV les modificacions del projecte de la Ronda Nord

Les modificacions del polèmic projecte de la Ronda Nord de Benissa que afecta una trentena de propietaris ja han sigut publicades en el DOGV.

La notícia va ser confirmada pel batle, Juan Bautista Roselló que va reiterar “la necessitat d’executar aquestes obres, encara que ara sofriran un retard, que permetran descongestionar el trànsit rodat a la zona nord i oest que actualment pateix aquest poble”.

Carrils bici

Roselló va comentar que la futura Ronda Nord comptarà “amb diversos carrils bici ja que l’ajuntament en ple va exigir aquest canvi per ser la zona on es troben els centres escolars i esportius del poble”.

A més, el batle va dir que “s’han modificat característiques urbanes que convertiran la Ronda Nord en un gran parc avinguda”.

En aquest sentit va puntualitzar que “el que pretén l’equip de govern de Benissa és que la Ronda Nord servisca tant com a lloc de passada dels vehicles com de punt de trobada entre els veïns”.

A principis d’aquest any, el projecte va ser aprovat pel ple i des de de juliol, el document original, s’ha exposat al públic en l’ajuntament amb l’objectiu que els veïns afectats pogueren presentar les al·legacions corresponents.

Al·legacions

Ara, amb la modificació, els afectats per la Ronda Nord tenen un termini de 30 dies per a presentar totes les al·legacions que creen pertinents.

Juan Bautista Roselló va explicar que amb aquestes obres es donarà eixida directa a barris que fins ara estaven aïllats com és el cas del barri de Sant Nicolau.

Pel que fa als terminis d’execució, el batle no va voler adquirir cap compromís i va afirmar que “el procés administratiu és lent tenint en compte que amb el canvi legislatiu que hi ha hagut amb la LRAU hi ha una sèrie de qüestions tècniques i legals que s’han d’adaptar pel que és difícil donar una data de començament de les obres”.

Aquesta proposta urbanística habilitarà un vial de dos quilòmetres que unirà les carreteres de Benissa a Senija i de Benissa a Xaló, sense cap necessitat de travessar el nucli urbà del poble, com ocorre en l’actualitat.

Els propietaris del Pla de Molins de Benissa han demanat de manera reiterada a Roselló que “recapacite i tire enrere aquest projecte, encara que han lamentat que a hores d’ara, senten que ja ho tenen tot perdut”.

Juan Bautista Roselló va explicar que no es poden anteposar els interessos dels particulars als de la població de Benissa.

Segons el seu parer, “les crítiques dels propietaris es poden arribar a entendre, però puc assegurar que l’ajuntament, l’equip de govern, els escolta però hem d’anteposar per davant tot els interessos urbanístics de Benissa”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?