General

Els afectats per la Ronda Nord exigeixen que es paralitze el projecte

Els veïns afectats pel projecte de la Ronda Nord de Benissa estan al límit. Quan està a punt d’expirar el termini per a presentar al·legacions a aquesta proposta urbanística, els propietaris de terrenys d’aquesta zona han tornat a demanar al batle, Juan Bautista Roselló que recapacite i tire enrere aquesta iniciativa que afecta unes 30 famílies.

La Ronda Nord és un dels projectes que més ha impulsat el batle i que més crítiques ha aixecat tant de l’oposició com dels veïns i col·lectius ecologistes.

La proposta passa per habilitar un vial de dos quilòmetres que aconseguirà unir les carreteres de Benissa a Senija i de Benissa a Xaló, sense necessitat de travessar el nucli urbà.

A principis d’aquest any, el projecte va ser aprovat pel ple i des de de juliol està exposat al públic en la Casa de la Vila amb l’objectiu que els veïns afectats presenten les al·legacions corresponents.

Els propietaris del Pla de Molins de Benissa han demanat de manera reiterada a Roselló que “recapacite i tire enrere aquest projecte, encara que a hores d’ara, vam sentir que ja ho tenim tot perdut”.

Indefensió

Els afectats afirmen que estan indefensos i, matisen, “només ens queda esperar que enderroquen les nostres llars perquè no confiem que el batle canvie d’opinió. “Hem presentat al·legacions però creiem que no van a servir de res”, comenten.

La Ronda Nord ha estat un projecte polèmic des dels seus inicis. Ja quan es va adjudicar, l’empresa que s’anava a encarregar de la seua execució, Ronda Norte Benissa S.L., filial del grup Sedesa i que està suposadament lligada a un alt directiu del PP de la Comunitat, va fer entrar en còlera el CIBE-Bloc. Els regidors d’aquesta coalició van assegurar que “amb aquesta maniobra es deixava en mans d’una sola empresa el control del 70% del sòl de Benissa”.

Ara, Joan Josep Cardona, un dels veïns afectats, assegura que amb aquestes obres, “el poble tindrà l’autopista, a uns cent metres la variant, que ja esplaiarà el trànsit, i després la Ronda Nord, amb la qual cosa els impactes sobre el paisatge, seran molt elevats”.

No és necessària

Segons comenta, els veïns, “podem entendre que, al principi, aquest projecte anava a descongestionar el trànsit de la N-332 però si finalment s’executa la variant aquesta obra no serà tan necessària”.

A més, Cardona assegura que afrontar els costos d’urbanització suposaria una ruïna per a molts dels propietaris.

De fet, en alguns casos, les xifres han superat els 900.000 euros, pel que moltes famílies han venut ja les seues propietats.

En aquest sentit, Cardona apunta que “darrere de tota aquesta operació existeixen interessos urbanístics ja que els afectats estem venent les nostres terres i cases per quatre xavos, mentre que els especuladors es freguen les mans per a comprar aquestes gangues”. Aquest afectat, incideix que “amb l’execució de la Ronda Nord les senyals d’identitat de l’entrada del poble van a canviar, ja no serà la mateixa Benissa”.

Els veïns del Pla de Molins asseguren que en estar a l’espera de l’execució del projecte, l’entrada per Benissa des de Calp “està completament abandonada i l’Ajuntament no inverteix aci ni un xavo per a millorar l’accés”. Asseguren que aquest accés al poble està en una situació de deterioració que no afavoreix ningú.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?