General

El PSOE alerta de l’envelliment de Benissa i proposa mesures per a fomentar la natalitat

El PSOE de Benissa s’ha posat mà a l’obra per a impulsar mesures que fomenten la natalitat després de conèixer les dades del Jutjat de Pau sobre els naixements i defuncions registrats al poble en els últims sis anys. El portaveu dels socialistes, Vicent Cabrera, va alertar ahir en roda de premsa que “el creixement de la població és negatiu o zero” i, en aquest sentit, “cal fer una valoració a llarg termini d’aquesta situació”.

Cabrera va matisar que les dades de defuncions que queden registrades en el Jutjat de Pau de Benissa no tenen en compte les defuncions que tenen lloc a l’hospital comarcal, situat a Dénia. En aquest sentit, el socialista va comentar les dades sense tindre en compte les defuncions que es produeixen a Dénia i, per exemple, en 2006 a Benissa van néixer 102 xiquets mentre que van morir 73 persones.

Davant aquest panorama, el PSOE va recordar que en el seu programa electoral ja es preveia l’engegada de mesures de xoc per a fomentar la natalitat a Benissa.

Cabrera va afirmar ahir que “en 10 anys la població de Benissa no només estarà envellida sinó que, a més, tindrà una composició social distinta a l’actual”. Per aquest motiu, els socialistes treballen per a presentar una moció al pròxim ple per a “canviar aquesta tendència” perquè “d’ací a una dècada Benissa no la coneixerà ni la Puríssima Xiqueta”.

Entre les propostes dels socialistes es troba la d’ajudar als futurs pares amb subvencions directes o indirectes. “A més dels 2.500 euros que dóna l’Estat, a nivell local es podria oferir a les famílies una ajuda directa d’entre 200 i 400 euros. Si calculem que cada any neixen entre 80 i 100 xiquets, una tercera part del que es pressuposta per a les retransmissions de Marina Alta Televisió es podria destinar al foment de la natalitat”, va dir ahir Cabrera. A més, una altra de les mesures consisteix a “construir guarderies públiques” i “aconseguir que l’horari laboral dels pares siga compatible amb la cura dels menors”.

Per això, ara el PSOE estudia models com el suec, el finlandés o el noruec per a posar-ho en pràctica a Benissa i aconseguir un augment de naixements de xiquets al poble.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?