General

El PSOE proposa introduir a l’ESO l’assignatura de ciutat, territori i paisatge

El PSOE ha iniciat el debat en l’àmbit comarcal del seu Pla d’Acció d’Urbanisme i Medi ambient amb l’objectiu que siga aplicat en aquells municipis de la Marina Alta en què els socialistes tenen representació a les cases de la vila. En aquest sentit, el dissabte passat diferents càrrecs del partit es van reunir a l’aula de cultura de Llíber per a tractar el document marc, que ha redactat el responsable d’urbanisme del PSOE de la comarca, el regidor de Benissa Vicent Cabrera.

Cabrera va explicar ahir que la ponència base va obtindre el suport pràcticament en la totalitat del seu contingut, amb la qual cosa en un futur el socialistes hauran d’engegar-la.

Del text que es va debatre a Llíber destaca la voluntat pedagògica dels valors culturals i socioeconòmics que han de regir el futur de la Marina Alta. La preocupació pel territori es posa de manifest en la declaració d’intencions dels socialistes. De fet en la ponència apareix la petició de poder introduir una assignatura a l’ESO que tracte sobre la ciutat, el territori i el paisatge. També assenyalen la importància de realitzar campanyes de difusió i sensibilització de la riquesa i el valor dels parcs i espais naturals de la Marina Alta.

La protecció i reforestació de les muntanyes també apareix en la llarg llista de propostes amb el propòsit de “arribar a masses forestals que suposen una realitat verda a tota la comarca i que contribuisquen a pal·liar l’erosió, la sequera i que servisquen de contrapés a la càrrega urbanística existent i futura” com recalca l’informe.

Planificació

El PSOE també prepara les directrius que, segons els responsables del partit, hauran de regir el futur urbanístic de la comarca. La redacció de plans generals forma part d’una de les premisses bàsiques del creixement per als socialistes. Per a aquesta formació política és important “que no s’haja d’actuar una vegada realitzat l’impacte negatiu al territori” com segons els socialistes ocorre als municipis del litoral i també de la segona línia. “Nombrosos municipis de la comarca manquen de Plans Generals d’Ordenació Urbana que permeten urbanitzar de forma coherent els termes municipals, per això és prioritari que tots els municipis redacten els seus plans, i eviten requalificacions de sòl al marge de la voluntat i consens democràtic que suposen els plans generals”, explica la ponència. Un document encara per tancar en el qual també s’incideix en la idea que “no cal sectoritzar independentment cada municipi, ja que entre municipis confrontants ha d’haver una coherència i coordinació de les disposicions dels tipus de qualificació”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?